Väderprognos för 5 dagar

lördag 18 januari 2014

Hej snöiga lördag!

 

00055

Maken har gjort mycket nytta idag. Han fixade vattenfontänen till min och tjejernas glädje. Smulan har ofta varit och beklagat sig över att den inte fungerade i flera dagar. Nu är den som den ska och tjejerna är lyckliga igen.

Sedan bytte han batteri i min termometer som sitter bakom datorn i västerfönstret. Det är den jag brukar visa bild på. Den gav också upp i början på veckan som gick, men jag har två andra, så just det gjorde inte så mycket. Skönt att den fungerar igen som den ska.

Vi hjälptes åt att göra en radiokaka. En gammal klassiker från 1945 (första receptet dök upp i Kakbibelns upplaga “Sju sorters kakor” då), som inte blev av till jul! Ni får en bild på den från nätet, vår måste stelna ordentligt först innan vi kan skära i den och jag kan ta en bild, ni får nog en i morron!

dsc06082

Annars är det sport på TV för maken, bok i datorn och musik genom hörlurar för mig. Maken behöver inte höra på Bach och Mozart, det räcker med sportkommentatorerna för hans del.

Det har snöat av och till. Vi har dryga decimetern nu. Jag tycker absolut att det är mer än tillräckligt med det som är. Blir det mer är jag lika insnöad som de två senaste vintrarna. I år är det trots allt bättre för snön kom dryga två månader senare än 2012 och 2013.

Ha en fortsatt trevlig lördag!

00066 /Julia

12 kommentarer:

 1. Då ropar tjejerna jippie nu när de kan dricka som de är vana vid. Bra att husse kunde fixa den.
  Varför ska det oftast ta slut på batterier i början av veckan som nu för er och tex mitt i natten på brandvarnare?

  Kramizar & Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Typiskt! Termometern sitter så illa till att jag inte kunde byta batteriet själv och tjejerna är jätteglada :)

   Radera
 2. There is nothing like having the man of the house home to do all the little things that needed, right? Your cake looks so delicious... it will go nicely with a cup of tea. Hope you and the girls have a great Saturday. I love love the picture of the kitten!
  Hugs & Purrs,
  Loretta & The Girls

  SvaraRadera
  Svar
  1. Our cake was delicius! Have a nice weekend, Loretta and family :)

   Radera
 3. Härligt för tjejerna att få "riktigt" vatten igen! :)
  Kakan såg god ut, hoppas er blev lika bra. Här har det också snöat hela dagen. Jisses vad det låter när plogbilen kör nedanför fönstret, både läskigt och spinnande på en gång.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 4. Mums, radiokaka som är så gott. Har aldrig gjort någon själv fast ätit den mycket förr. Receptet? Snön har fallit här också plus att vi ett solen. Härlig helg till er från oss två som fyrbenta!

  SvaraRadera
 5. Härligt att få så mycket fixat! Radiokaka brukade mattes mormor göra,gott!Nosbuffar

  SvaraRadera
 6. KURRA för att din make kunde fixa tjejernas fontän !
  Radiokaka det har min matte bara sett på bild i Nostalgiboken :)
  Kanske ska hon prova att göra den någon dag ?!
  Här nere har vi "bara" fått en 10 cm tror jag , det är lite svårt att avgöra eftersom den blåser runt en massa hela tiden.
  Fortsatt trevlig lördagkväll på er !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tjejerna är jätteglada!
   Prova att göra kakan, den ät jättegod!

   Radera