Väderprognos för 5 dagar

måndag 6 juni 2011

6:e Juni–Nationaldagen

 

normal_flagga

Jag vaknade vid 7-tiden. Smög upp och förberedde frukosten. Det skulle bli våfflor idag hade jag bestämt! Maken hade pratat om att han var så sugen på våfflor, så varför inte.

Jag höll ett öga på klockan eftersom det är flaggdag idag och den ska hissas 08:00. Maken kom från sovrummet tämligen nyvaken 10 minuter i 8. Jag satt precis beredd att purra honom, så han skulle hinna, men han vaknade själv.

En av “byns” flaggstänger är precis bakom vår stuga på allmänningen och vi har egen flagga, så  maken brukar hissa den flaggdagar, i alla fall dem som är röda och han är här.

Vår granne har lovat att hala den 20:00 och han har fått vimpeln som annars hänger på stången. Maken är ju inte kvar så länge. Han ska jobba imorrn.

Jag hade röjt undan på bordet innan, dukat för två och ställt våffeljärnet på plats. Théet var färdigt lagom till han kom in igen och vi åt. Han var glad över att jag hade fixat våffelsmet. Så det var bara att grädda dem och hugga in. Till hade jag hemmagjord hallonsylt. Ingen av oss är speciellt förtjust i vispad grädde, så de extra kalorierna skippades.

Frukosten smakade jättegott och maken sa att jag gjorde en trevlig överraskning åt oss.

 

Vi var ute en sväng på förmiddagen. Vädret är rätt så fin, men det blåser ganska mycket. Jag fattar inte varför det måste blåsa varje dag??? Vi promenerade lite runt, bland annat upp till soptunnan med helgens påse. Det var många bilar på parkeringen, noterade jag.

Vi mötte en av grannarna som var där i samma ärende och hon berättade att hon skulle på kalas senare på eftermiddan. Hennes barnbarn fyller år. Jag glömde fråga hur många, men hon är nog runt 10 skulle jag tro.

Tänk att helgen är nästan över, att de lediga dagarna går så mycket fortare än vardagarna. Det var härligt att ha maken här lite längre än en vanlig helg. Att han sedan kom många timmar tidigare i fredags än han brukar, gav oss lite extra tid tillsammans.

Ha en härlig måndag!

 

0106  /Julia

5 kommentarer:

  1. Vilken mysfrukost! Bra avslutning på helgen, dt är ju så mysigt när det blir extra tid tillsammans. Nosbuff

    SvaraRadera
  2. Vad gott med våfflor till frukost och kul att du överraskade honom med det.
    Blåser även hos oss och vi är rätt så trötta på det fast nu när det varit så varmt har det varit rätt så skönt med lite extra luft då och då.
    Även långhelgerna går rent för fort och det är jobbedag i morgon, fördelen är ju att det bara är 4 arbetsdagar.

    Kramizar & Vovisar

    SvaraRadera
  3. Får säga som min gamla idol Ted Gärdestad: Oh, vilken härlig dag! För vi utgår från att den fortsatte lika mysigt som den började :-)
    Visst går dagarna alldeles för fort när man är ledig, det känns alltid lite vemodigt när "portarna slår igen".
    Dessutom har vi problem med bloggen, håll tassar och tummar att vi får rättat till det snabbt i morgon...
    Kramar och tassklappar

    SvaraRadera
  4. Härligt när man lyxar till det lite extra till frukost! Och så roligt att maken uppskattade det. Vispad grädde tycker inte alla om, men ibland har jag hallonsylt och Kesella (10 %) till plättar. Lite syrlig färskostkänsla blir gott till den söta sylten, tycker jag i alla fall. Ha en trevlig kväll! Kram Stationskattmatte.

    SvaraRadera
  5. Mjam så smaskigt det lät med våfflor till frukost !!!
    Här blåste det oxå som bara den igår , men det var skönt för det var sååå varmt !!!
    Igår kväll kom Åskar på besök när vi gått o lagt oss , som tur var hade matte o husse dragit ut alla sladdarna som behövdes.

    SvaraRadera