Väderprognos för 5 dagar

lördag 8 augusti 2015

Trött, trött, trött...
Sorry vänner, men jag var så trött igår efter att vi hade jobbat stenhårt hela torsdagen. Eva kom redan klockan 8 och vi började genast. Vid 9 kom killen från Stadsmissionen med de krafter vi inte hade för att bära. Och bära fick han, det gjorde han till ca 11:30. Det var en del gama möbler som skulle kastas och otaliga kartonger med böcker, filmer, porslin och annat som skulle packas och bäras till den numera nästan tomma friggen. 
Allt ska ju packas ner även sakerna jag ska ha kvar inför renoveringen. Eva var kvar till kl 19 och gissa om vi var trötta båda två. Värre var det igår. Jag hade sovit dåligt, jag var nog övertrött på torsdagskvällen, och hade jätteont efter allt vi gjorde dagen innan.

Renoveringen börjar om nån vecka och kommer att bli total på insidan. Ommålat med nya golv, en lite bredare dörr till sovrummet så jag kommer in dit med rullstolen, vilket jag inte gör idag och jag får en ny köksavdelning också. 
Den 25-år gamla trinetten ska bort. jag vill ha en smal men riktig spis med ugn och en vanlig, men liten, diskbänk, ytorna kommer att ytnyttjas bättre än de görs nu. Nya skåp och annat, det kommer att bli jättebra. Denna gång får ju jag bestämma hur det ska bli och inte som det blev då huset byggdes. Då hann vi inte bestämma innan allt var klart (vi köpte ju en annan kvinnas hus och allt hade hon beställt) och jag insåg snabbt att jag hade nog gjort lite annorlunda om jag hade fått säga mitt även med "hennes" saker. 

Det blir mer eller mindre ett helt nytt hus Amanda och jag kommer hem till när allt är klart efter renoveringen.

Hon och jag ska iväg på en vänbehövlig "semester" om lite drygt en vecka. Tyvärr kommer vi att få vara på var sitt håll. Jag ska till Magnolian, där jag var förra sommaren och trivdes så bra, medan Amanda tas om hand av en jourmatte under tiden. Tråkigt nog får hon inte följa med mig på grund av allergirisker. Jättedumt, på många ställen finns ju djur numera. Nåja jag vet att hon kommer att bli omhändertagen jättebra, men visst kommer vi att sakna varandra.

Jag kommer att koppla av idag med. Jag har ont och är fortfarande trött, trots att jag gick och la mig jättetidigt igår. Jag somnade nästan genast och sov bådet gott och länge.

Ha en jättetrevlig och solig lördag!
 /Julia


11 kommentarer:

 1. Inte konstigt du är trött så som ni slitit. Ni är jätteduktiga.
  Så stugan ska fixas till, spännande blir som nytt då.
  Gör dom även vid så du själv kan ta dig ut eller det blir inte nu?
  Synd att ni två tjejer inte kan vara tillsammans där men många är rädda för allergier men men. Ni träffas snart igen och då kommer det att bli så bra så!

  Kramar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas det i alla fall, annars kommer de att fixa till resten sedan...

   Radera
 2. Inte underligt om du är TRÖTT med så mycket omkring dig som händer nu! Det är ju även mentalt tröttande att dona och greja med tillhörigheter. Vi tänker på dig och ser fram emot fortsatta rapport ang 'allt' som händer! ps. vilken ursöt missebild du lagt ut i dag! :-)/Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är jobbigt mentalt också. Det väcks många minnen när mar rotar runt...

   Radera
 3. Men vad ni har jobbat. Förstår att du är helt slut och har ont.
  Blir nog jättebra med renoveringen, med saker som underlättar livet för dig OCH att du kan använda de utrymmen som finns! Klart det blir jobbigt utan Amanda men desto bättre när ni kommer hem igen!
  Ta hand om er nu! Nosbuffar och kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi ser verkligen fram emot att få komma till ett "nytt" hus så småningom...

   Radera
 4. Det är verkligen märkligt att du inte får ta med Amanda på ditt tillfälliga boende. En del har verkligen svårt att tänka om. Om nån på boendet har svår allergi behöver väl inte vederbörande gå in i ditt rum? Svårare är det väl inte. Nu får hon det bra ändå, men det är klart att ni kommer längta efter varandra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Återigen fykantiga bitar i runda hål... SUCK, men inget att göra åt tyvärr.

   Radera
 5. Vad spännande när allt med renovering drar igång och att få komma hem till det när allt är klart, underbart :)
  Lite tråkigt att vara utan Amanda under tiden, men ni får det nog ändå bra på varsitt håll och så blir ju mötet sen igen alldeles extra underart :)
  Nospussar

  SvaraRadera
 6. Ni har verkligen varit duktiga i veckan och det är klart att du känner av det. Blir ju kul att komma hem till ett alldeles nytt hem igen och du kan ta dig in och ut på egen hand. Bara det måste ju kännas bra och din kökshalva blir bättte. Men synd att no inte får träffas på ett tag. Ha en fortsatt fin helg och mys och må med söta fröken./ Gunilla.

  SvaraRadera