Väderprognos för 5 dagar

måndag 3 augusti 2015

En händleslös måndag!


Jag borde ha gjort en hel del idag, men det blev inte så. Jag har mer ont än vanligt i kroppen och den vill inte som jag vill.

Jag har roat mig med Matador och busat med Söta Fröken. Jag har bakat en kaka till imorrn också. Eva kommer och hjälper mig i några timmar. Vi ska fortsätta med att röja och sålla, vad jag ska behålla och vad som ska kastas. Det är en mycket emotionell process. Vad vill jag ha kvar av mitt gamla liv egentligen.
När mar bara har ca 25 kvadratmeter att bo på inser man snabbt att man inte har plats till så mycket. Jag måste ju komma fram med rullstolen överallt, även in till sovrummet. Vilket inte går just nu, för dörröppningen är för liten. Det var ju inget  vi tänkte på så länge dubbelsängen var kvar, den stod ju två steg innanför dörren och dem orkade jag. Men nu med bara min säng blir det för långt utan rullstol. Nåja det löser sig väl det med så småningom...

Ha en fortsatt solig måndag!
 /Julia

12 kommentarer:

 1. Det är svårt att göra sig av med saker,särskilt när det är mycket minnen runt omkring. Skönt att du har bra hjälp. Hoppas värken lättar snart. Bus tycker vi större delen av vår aktiva tid kan ägnas åt, det och promenader! Nosbuffar

  SvaraRadera
 2. Det tar på krafterna att sålla och kasta bort ägodelar av vilken orsak det än må vara - bra att du får stöd och hjälp i detta av Eva!/Lena

  SvaraRadera
 3. Det är alltid jobbigt med röjning, mycket som man tänker på och vad som man vill behålla osv. Kan verkligen vara påfrestande och känslosamt och kännas i hela kroppen.
  Ta det lugnt bara så det inte blir för jobbigt. Var rädd om dig!

  Kramar & Nospussar

  SvaraRadera
 4. Tror det kommer gå bra med planeringen av ditt "nya" hem. Med den hjälp du har kommer det bli jättebra.

  SvaraRadera
 5. Jag tror också att allt det nya hem kommer att kännas toppen då du får allt på plats. Jo det är minnen med allt man sparat, så tur du har stödet av Eva. Men du ta det lugnt bara. / Idag skulle min mor ha fyllt 99 år förresten. Kram Gunilla.

  SvaraRadera
 6. Ibland måste man lyssna på kroppen och ta det lugnt. Skönt att du får hjälp och stöd med röjningen, jag vet hur jobbigt min mamma tyckte det var när hon fick göra samma sak. Det kommer bli jättebra när allt är klart i stugan men ta hand om dig under tiden!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 7. Bra att du ändå lyssnar på kroppen och inte kör i ett utan att vila när kroppen helt enkelt inte vill. Bättre dag imorgon hoppas vi. Oavsett så är det ganska skönt när man fått rensat, det behövs då och då, speciellt om det gått lång tid sedan man gjorde det senast. Vi rensade undan en hel del för att sen få med på loppis och kanske tjäna en hacka på det, men ännu står sakerna i sina kartonger i vårt förråd, så himla långt kom vi inte med vårt bortrensade. Men men, allt får väl ta sin tid ;)
  Nospussar

  SvaraRadera
 8. Kan inte vara lätt att bestämma vad man vill ha kvar och inte när man har så begränsad boyta.
  Men tror som dom andra att det kommer att bli kanon bra när det är färdigt :)

  SvaraRadera