Väderprognos för 5 dagar

lördag 28 februari 2015

Ute på bus å hade jättekul!!!

 

00080

Vi åkte iväg som vanligt 09:30, nåja han kom några minuter tidigare och det var jättebra. Han ringde och talade med maken, för han var lite osäker på vägen, det är ju alltid bättre att ringa om man är osäker. Han var ändå här ca 5 minuter före beställd tid och vi hade precis kommit upp till parkeringen.

Han fick köra oss till vårt första stopp som var Ö&B. Där köpte vi två kartonger kattsand till Amanda. Sjöbogårdens “KITTY Champion” motsvarar Pussi Compact, men är mycket billigare. Vi köpte en sån sist för att prova. Pussi Compact har vi använt i många år och ville prova Sjöbogårdens också. Både Amanda och vi trivs med den och varför betala mer för en bra klumpbildande sand än nödvändigt. Den kostade strax under 60:- för en kartong på 10 liter (Pussi i samma storlek kostar närmare 100:-) och den är verkligen jättebra! Vi köpte en ask med med After Eights och stadiga ungs formar med nonstick beläggning, i två pack, som jag fick mail om, med rabattkupong förra veckan.

Sedan sprang maken snett över gatan till Zoo-affären för att köpa nya filter till vattenfontänen. Därefter var det dags för vår vanliga mataffär. Där hittade vi allting vi behövde. Amanda fick 8 nya små musebusar och 20 burkar Gourmet Gold. De hade fortfarande extrapris på dem. 10 burkar för 45:-, jättebra. Jag valde ut de sorter som hon tycker best om. Nu har hon mat i tre veckor med dem som vi hade hemma. Hon äter en burk om dagen, uppdelat i två portioner, plus torrisar så mycket hon vill.

Återresan var lika problemfri och vi åkte med samma förare. Maken fick gå tre vändor med vår lilla kärra för att få ner allt vi hade handlat ifrån P-platsen. Det mest skrymmande var ju 64 rullar toapapper och 32 rullar hushållspapper. Skönt att få hem allt sånt, nu finns allt som är tungt och skymmande så vi klarar oss ett bra tag!

Nu är jag duktigt trött. Maken sitter och tittar på skid VM med Charlotte Kalla bland många andra, de åker 3 mil. Vi fikade när vi hade lagt undan allt. Jag pustar ut med en bok och ska strax spela mahjong igen. Jag har faktiskt tagit en extra värktablett när vi kom hem, för att eventuellt förebygga morgondagens efterspel, hoppas att det fungerar.

Det blev en bronsmedalj för Kalla fick jag precis se. Jättekul med ännu en medalj för henne!

Vi ska steka var sin köttskiva och äta potatisgratäng till. Så fort sportsändningen är över ska maken skala potatis och lök som ska in i ugnen. Resten går fort. Vi köpte chokladglass till efterrätt. Vi tar lite av våra hallon till.

Ha en fortsatt trevlig lördag!

996970_10152157688023573_1175769697_n /Julia

11 kommentarer:

 1. Nu bidde det fel :(
  Skulle ju skrivit mera innan kommentaren for iväg !
  Var ju kanon att färdtjänsten fungerade klanderfritt och att ni fick fatt på allt ni behövde !
  Här kör vi med antingen Arken Zoo's Smilla kattsand eller med Extreme Classic som dom brukar ha bra pris på, på Zooplus :)
  Fortsatt trevlig lördag på er !
  Tassklappar och Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland HAR tekniken eget liv ;-)
   Det är jätteskönt att ha fått hem alla stora och tunga saker!
   De två sanden, som du nämner, har vi inte provat. Nu får det nog bli Kitty Champion ett tag framöver.

   Radera
 2. Det låter som ni haft en mysig dag och har en skön kväll framför er. Ha det så gott!

  SvaraRadera
 3. Vad skönt när man får så mycket gjort på en och samma dag. Potatisgratäng var länge sen vi åt, åh så gott det är :)
  Ha en lugn och skön kväll nu, hoppas att värktabletten gör nytta inför im.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den blev suverän!
   Vi ska ta det lugnt, jag fortsätter att läsa och maken ser på mer sport :)

   Radera
 4. Härligt att allt gick bra utan en massa väntan på taxi! Känns alltid bra att ha de stora sakerna hemma, är ju inte så ofta sånt behövs.
  Hoppas du slipper värken nu imorgon.

  Kramizar & Nospussar

  SvaraRadera
 5. Härligt med lite bus. Ska testa den kattsanden, köpet annars icas billiga. Vi far till ö&b snart. Kan du fota musebusarna åt mig, men du skalar Amanda av dem då hon leker med dem?
  Jo äntligen ljust länge
  Må så gott och ha ha en bra vecka. Kram Gunilla.

  SvaraRadera