Väderprognos för 5 dagar

söndag 1 februari 2015

Nä, se det SNÖAR! Inget roligt alls :(

 

Hello 04 regnbåge

Det har fortsatt att snöa. Just nu kommer det nåt jättepyttigt, nåt mellanting mellan snö och regn tror jag. Än så länge är det inte så djupt, men jag är mer än nöjd med det som redan finns. Vi har +1,3 grader, men det verkar sakta sjunka mot nollan. Det var något varmare för nån timme sedan och snöflingorna blir allt större.

Det blev massor med sport på TV igår och idag lär det bli lika dant så länge maken är kvar. Jag läser med ögonen denna gång och har ljuv musik i mina hörlurar, fast de entusiastiska kommentatorerna kan överrösta det mesta. Hjälp så en del av dem gapar. Jag är rädd för att de ska få hjärtinfarkt under tiden av pur entusiasm. Tur att mina täta heltäckande hörlurar stänger ute det mesta av deras hojtande och jag kan sitta lugnt i min musikbubbla och njuta av min bok utan att bli störd.

Snart är det dags för att äta lunch. Det blir nåt mycket enkelt. Vi gör några grillade ostmackor och dricker the till. Jag har rivit det allra sista av julens stora vällagrade cheddarost och det blir godast att lägga dem i mellan två brödskivor och grilla dem i stekpannan tills brödet blir knaprig och osten har smält. Jättegott om man vill ha en varm dubbelmacka. Jag tror att jag ska brygga ett the smaksatt med mynta till. Den är jättegod att dricka på dan eller som kvälls the, jag föredrar att dricka nåt fruktigt eller blommigt på morgonen. Våra favoriter är Söderblandning eller Tant Augustas blandning. Båda är härligt blommiga/fruktiga, men på olika sätt.  Det finns en uppsjö av thesorter att välja på, som tur är, men vi avstår från dem med bergamottolja i. Det är den som ger vissa sorter deras mer eller mindre starka röksmak.

Ha en skön och lagom lat söndag!

34 /Julia

12 kommentarer:

 1. Hejsan vännen! Det är lika tråkigt väder här snön bara vräker ner tur att jag inte ska ut idag. Här är det isdans som gäller för mig medans lillplutten ligger i sin igloo o sover. Kramisar

  SvaraRadera
 2. Vi har också hållit oss borta från sporten men det brukar vi göra men vi håller med dig att de där kommentatorerna kan verkligen gapa och skrika så man kan tro att de själva är med och spelar eller vad de nu kommenterar för sport.
  Snöat här också men allt försvann snabbt igen, bara lite kvar på vissa platser.

  Kramizar & Nospussar

  SvaraRadera
 3. Nu är det verkligen inte kul, blött och eländigt, tror inte det växer så mycket på höjden dock så vi håller tassarna för att du kan komma ut! Nosbuffar

  SvaraRadera
 4. Förutom en långpromenad och några kortare rundor så har vi haft en riktig latsöndag, men det har varit väldigt skönt. Här har snön blivit till världens blask, det riktigt plumsar när man går, alla skor blir blöta rakt igenom. Gummistövlar är alltför kallt att gå i, men med ett par raggsockor så får det allt fungera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är det svårt att förbli torr om fötterna i blötan ute. Jag blir nostalgisk över ordet raggsockor. Jag minns dem som min svärmor skickade åt oss, vi har nog några par var kvar i våra gömmor. Hon har varit borta i snart 20 år!

   Radera
 5. Åh här nere kommer det inget vitt som blir liggandes alls ( än så länge)
  Matte köpte en ny sorts Proviva med Mynta , äppel och vinbärs smak , den var jamarns god påstår hon :)
  Här bidde det en slags Thai gryta med ris till middag idag och det lär det visst bli imorgon också säger matte.

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Middagen hos er lät också väldigt god :) Men sånt får jag äta i veckorna eftersom maken äter varken ris eller pasta!

   Radera
 6. Jo nog har det snöat o yrt hela dagen här också. Plogning i natt. Lat söndag. Sköt om dig i veckan kram Gunilla

  SvaraRadera