Väderprognos för 5 dagar

måndag 16 februari 2015

Måndag med blåst och växlande molnighet!

 

3monday47

Nu har gubbarna hunnit fram till oss, det vill säga den breda grusgången som går igenom hela området. Idag har de skottat bort snön utanför mitt gavelfönster. Ni kan se lite av skopan mellan gubben och det gula flaket

PICT1639

och lagt ut stora gula sjok med vad jag tror nån sorts elektrifierade värmetäcken för att de ska kunna gräva djupare.

PICT1641

Ner till vattenledningarna, som ligger ca en halvmeter under marken. Troligen ska de värma upp jorden i några timmar för att kunna fortsätta arbetet.

PICT1640

Ja, ja… Jag lär väl få se. Vår lilla tvärgata går strax utanför hallonbuskarna till höger i bild (de syns bättre på förra bilden!). Undrar när de kommer så långt. Då lär dom höras ordentligt när de är och jobbar precis bakom huset.

Nu lär det hända saker utanför. Mycket mer än bara nån enstaka granne som går förbi. Fler bilder blir det så fort det händer något mer spännande, fast Amanda övervakar vad som händer där ute redan nu. Hon tycker att det är spinnande! Gubbar kommer och går och stora maskiner låter.

Solen leker kurragömma bland molnen och det blåser ganska mycket. Termometern visar +1,3 grader i skuggan.

Vi önskar er en fortsatt trevlig och solig måndag!

happy_monday_im_trying_to_be_positive /Julia

8 kommentarer:

 1. Spinnande med lite nytt att titta på både för dig och söta Amanda. Hoppas de inte för alltför mycket liv.
  Här fick matte brev i fredags om att bostadsbolaget hade bytt tv-leverantör, så nu skall vi få en box som matte inte vill ha (vi har haft allt direkt genom antennuttaget innan eftersom vi har stadsnät) pga extra prylar och fjärrkontroller. Dessutom blir det andra kanalpaket som matte inte alls är nöjd med.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Typiskt att de ska byta till nåt som inte blir bättre utan att fråga de som bor där :(
   Hoppas att matte kan få de kanaler hon VILL ha och tittar på!

   Radera
 2. Hoppas ni inte skakar rent för mycket när de börjar gräva vid ert. Kan kännas rätt långt.
  De där värmetäckena kan de väl lägga ut så snön smälter och du kan ta dig fram, hihi!

  Kramizar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra förslag! Jag ska kanske ropa och be dem att smälta en väg bara för mig och elrullstolen ;-)

   Radera
 3. Visst är det lite spinnande när det händer saker utanför fönstret! Nu har ni ju underhållning mest hela dagen! Hoppas att det inte låter för mycket bara.Nosbuffar

  SvaraRadera
 4. Ja nu blir det fart utanför med andra ord. Men lite roligt också, att det händer lite ibland. Kan ni sitta och titta när de gräver, bara det där med värmedynor eller täcken som värmer upp marken innan de gräver, det hade vi ingen aning om att de pysslade med :) Logiskt egentligen, men men... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, egentligen kan det ju inte vara så mycket eller djup markfrost, det har ju bara varit några minusgrader i vinter och under korta tider, men dom vet väl vad dom gör.

   Radera