Väderprognos för 5 dagar

fredag 10 maj 2013

Soligt och varmt!

 

friday7

Vi är hemma igen efter vår utflykt till vårdcentralen och biblioteket. Jag behöver väl inte säga att jag glömde de böcker jag hade tänkt att lämna igen Ler med tungan ute! Fast det gör ju inget, jag har gott om tid till det.

Vi hämtade dynan till rullstolen och jag märkte genast att det var “fel” sort. Arbetsterapeuten berättade att just den sorten jag vill ha inte finns längre. Den här nya var inte så skön, fast jag måste nog “sitta in” den för att veta säkert.

Jag lånade dock ett par böcker när vi var i närheten av biblioteket ändå. Sedan köpte vi var sin glass. Denna gång en glasspinne med ljuvlig chokladglass som vi slickade i oss i solskenet.

Jag märkte ganska snart att jag hade klätt mig för varmt. Jag blir lätt kall sittandes stilla i elrullstolen. Tur att man kan ta av sig ett lager Ler. Så jag tog av mig min jacka och vi gick vidare till mataffären en snabbis. Vi behövde färskt bröd till kommande frukostar. Hela nästa vecka för min del. Vi köpte lite ost och pålägg också.

Min favoritchaffis kom 5 minuter för tidigt, men vi var klara och hemresan gick snabbt.

Vi har lunchat på yoghurt och flingor och nu är maken ute och skrapar gammal färg på verandan, den biten som är stängd för Smulan och Amanda. Där min elrullstol är parkerad på sommaren.

Den lilla väggen ska målas, men först oljas ordentligt. Vi har linolja kvar sedan tidigare och den duger jättebra. Det finns både vit grundfärg och den ljusblå som resten av huset är målad med. Det räcker mer än väl till den lilla ytan som är kvar att måla. Maken tror att han hinner måla alla lager (med torktid i mellan) redan i helgen. Då är verkligen hela huset nymålad och klar för denna gång! Nästa målning är planerad till år 2028!!!

Ha en fin och ledig klämfredag!

1friday0 /Julia

14 kommentarer:

 1. Retligt att du glömde böckerna, men det var ju ingen skada skedd. Hoppas du blir nöjd med nya dynan fast det inte var den du ville ha.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min rumpa är inte sååå nöjd, men jag får väl se om några dagar :)

   Radera
 2. Visst har det varit en härlig dag! Skönt att komma iväg och sen ha hela helgen kvar! Ha en riktigt mysig fredagskväll!Nosbuffar

  SvaraRadera
 3. Hoppas att du kommer att trivas med den nya dynan ändå.
  Så skönt att hela huset sen är målat och fint, så kan andra projekt göras under semestern - så som vila och njuta av att vara ledig, hihi!
  Helt klrt bättre att kunna skala av ett lager kläder för det är inte bra att frysa i och med att du sitter still.

  Kramizar & Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får se om nån dag...
   Jag vill absolut inte sitta å frysa! Jag får så ont efteråt p g a att jag spänner kroppen när jag fryser.

   Radera
 4. Hoppas att dynan ska vara bra. Kanske du kan byta om den inte skulla kännas bra?
  Här har solen varit framme, fast det har varit lite kyligt i luften.
  Tasskram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får ta reda på om jag kan få en annan dyna, om den fortfarande känns obekväm efter helgen.

   Radera
 5. Typsikt att man alltid ska glömma någon liten detalj, men det var ju bra att det inte var bråttom med böckerna. Ibland kan jag gå och handla, komma på en massa saker jag behöver i affären men glömma det jag egentligen skulle ha. :) Tur att man bor så nära en massa matbutiker. Vad skönt det blir för er när hela huset är färdigmålat och man slipper bekymra sig för det på många år. Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vår närmaste matbutik ligger 7 km bort. Har JAG glömt nåt är det bara att vänta till nästkommande fredag, då maken kan komma med det vi glömde sist *fniss*

   Radera
 6. Var ju tur att det var lång lånetid kvar på böckerna i alla fall :)
  Hoppas att du kommer att trivas med en nya dynan vad det lider , är ju typiskt att dom alltid bytar ut sånt man trivts med *suck*
  Här har det också ätits glass i sommarvärmen i veckan *nom* *nom* *nom*
  Trevlig helg på er !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är tur att jag har extra lång tid på mig med talböckerna och i värsta fall kan jag alltid låna om dem via datorn. Det fick jag göra i vintras, då jag var "insnöad" ;-)

   Radera
 7. hehe.... Då har ni gott om tid alltå. 2028 e en bit bort. :-) Kram

  SvaraRadera