Väderprognos för 5 dagar

söndag 19 maj 2013

En vårlig Bildkavalkad :)

 

00051

Jag skickade ut maken med kameran imorse för att ni skulle få se lite av våren hos oss.

PICT1197

Det blommar här och där, blivande plommon Ler!

PICT1198

PICT1202

Först svarta vinbär, sedan röda de växer så det knakar!

PICT1201

Det gör rabarbern inne i rastgården också! Nästa helg blir det rabarberpaj till efterrätt!!! Vi spar alltid några stora blad som gömsle till tjejerna, det gillar dom!

PICT1200

Humlen växer nog fortast just nu. Den som ska ge Smulan och Amanda skugga i sommar. Förra sommaren växte den över rastgården ända till badrumsfönstret. Maken hade fullt sjå med att ta = slita bort de sega stjälkarna, som krånglade sig runt stängsel och tak-nät.

Han ska åka så han hinner se hockeyn hemma i lugn och ro. Den börjar väl nångång efter 3, tror jag. Han vill ju se båda matcherna. Tänk att Schweiz blev Sveriges finalmotståndare. Vem hade kunnat gissa det??? Hoppas att de våra spelar hem guldmedaljen i alla fall, trots att de förlorade den första matchen mot dem.

Vi gratulerar Danmark till vinsten i schlagertjohejsan. Det var länge sedan vi slutade med att titta på den. Den har förlorat mycket med alla deltävlingar hit och dit. Den är inte rolig att titta på längre. Vi har ingen aning om vilka låtar som tävlade, inte ens vem som ställde upp för Sverige Förvirrad.

Det mulnar allt mer men det är fortfarande varmt (det var 20,1 grader redan klockan 9) och kvavt. Det har börjat blåsa upp också. Jag längtar efter ett befriande åskväder. Det första för året hos oss i så fall. Jag känner av en liten huvudvärk, så Oskar Blixt är nog på gång…

Vi önskar er en fin Pingstdag med morgonens “jag älskar hussegos” från Smulan !

PICT1195 /Julia

16 kommentarer:

 1. Jätte fina vår bilder, vilket underbart ställe ni har. Jo musikfestivalen börjar bli lite uttråkad,tar ju aldrig slut ,röstningen tar för lång tid och alla deltävlingar som är före.
  Ska i alla fall fara på Åsele marknad i juli och se Robin stjärnberg som ställde upp för oss.
  Härligt försommarväder här också...Kramiz och hälsa maken......

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var bättre förr med bara en tävling hemma och sen en för finalen!

   Radera
 2. Vi tittar inte heller på melodifestivalen, det är alldeles för långdraget. Matte tittade förr när det bara var en svensk tävling och sen den stora finalen. Här blir det också hockey ikväll, men tyvärr är nog Schweiz svårslagna och de är ju obesegrade i årets turnering.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 3. Tänk vad härligt det är med lite grönt, var inte så längesen det var vitt överallt!
  Får hoppad att Sverige vinner över Schweiz denna gången, tror nästan att vi ska titta lite på matchen, matte har inte sett nått innan.
  Matte tycker som ni med Schlagern men samtidigt sitter det i att titta men hon brukar tröttna efter 2 låtar, hihi.
  I år såg hon bara röstningen.

  Kramizar & Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch... prata inte om det där vita läbbiga. Vi glömmer den till jul, minst ;-)
   Vi tittade bara på hockeyn igår.

   Radera
 4. Viaat är det vackert med all grönska och alla blommor runt omkring! Ikväll ligger vi i soffan medan matte hejjar på Sverige.Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Våren är en härlig tid! Vi ligger nog i soffan också och tittar :)

   Radera
 5. Jag tittar inte heller på alla deltävlande som tävlar, utan mest på den stora finalen, men visst är det ganska trisst nu för tiden med alla deltävlandet, håller jag fullständigt med om.
  är ingen stor tittare av tv-program heller nu för tiden.

  TV program var nog bättre förr iaf

  Tasskram  SvaraRadera
 6. Härligt att se att det våras även uppe hos er !
  Här nere är vi nog en vecka före skulle jag tro både med blommor och Rabarber :)

  SvaraRadera
 7. Wishing you a Happy & Wonderful Day... Love your clipart! Thanks for visiting!! Purrs, Kitty

  SvaraRadera
 8. Vi har haft åska här idag och kraftigt regn. Himlen är fortfarande mörk, men just nu är det uppehåll. Klockan är 18.50 och mina små luddbollar var glada över att få gå hem och äta. De fick öring och lax idag. Så fint ni ordnat med buskar och rabarber. Vår rabarber försvann när vi "skrapade" av på baksidan av huset, men vi ska sätta ny rabarber när vi kommer igång med allt igen i "klosterträdgården" som jag håller på att skapa. Det är alltid roligt att se hur andra har ordnat i sina trädgårdar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rabarbern mår bra i rastgården.
   Den ger ju tjejerna extra skugga och gömställen ;-)

   Radera