Väderprognos för 5 dagar

fredag 5 februari 2016

Undrens tid ÄR inte förbi!!!


Strax före tio ringde en trevlig man. Mats, snickaren från kommunen och frågade om han kunde komma och fixa gångjärnet på en gång. Självklart och ca 20 minuter senare var han här!
Han lyfte av dörren och bytte den trasiga biten. Detta tog honom max 5 minuter. Dessutom skruvade han i en extra skruv i mitten. Visserligen kan inte dörren lyftas av utan att mittenskruven tas bort, men nu kan dörren absolut inte lossna av sig själv igen och jag riskerar inte livet varje gång jag öppnar den.


Här får ni två nya bilder på härligheten! Tänk att ett jobb som var så enkelt fixad skulle ta dryga två veckor innan kommunens tjänsteman fick tummen ur...

Mats lät mig behålla den extra hållaren - plastbrickan -  om nåt skulle hända med badrumsdörren också, dörrfirman skickade två. Han erbjöd att skruva i badrumsdörren med, men där är inte luckan i än. Vem vet om dörren inte måste lyftas av för det.
Nu vet jag att när gulliga du eller ni hjälper mig med Amandas lucka till lådan ska sätta i en extra skruv i mitten för säkerhets skull när jobbet är klart ;-)

En sak funderar jag dock över... Varför är delar av gångjärn gjorda av plast??? Vet nån det? Varför inte ta 2 kr mer för dörrarna och ha metall i alla delarna till gångjärnen?

Ha en solig och glad fredag!
 /Julia

17 kommentarer:

 1. Åh vad skönt att du har fått det fixat!
  Det var precis så där som matte gjorde med vår dörr. Vi undrar precis som du varför man gör gångjärn i plast. Dessutom är det snudd på omöjligt att hänga upp de där dörrarna själv eftersom plastbiten som skall in i dörren rör på sig samtidigt som man balanserar en tung dörr. De gamla hederliga i metall rörde sig inte så de gick hyfsat bra fast man var själv.
  Hoppas ni får en härlig helg!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 2. Det var skönt att det äntligen är fixat. Bra med den extra skruven också - hur ofta behöver man lyfta av en dörr? Hoppas du får hjälp med Amandas lucka snart också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. P lovade att komma över nästa vecka om han kan och fixa luckan till badrummet för Amanda :)

   Radera
 3. DET var väl verkligen ett under! Så skönt att få det fixat och bra att det var en trevlig kille som kom! Önskar er en goskväll, det ska vi ha! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst, var det inte? Jag trodde att jag skulle behöva vänta till nästa vecka minst!
   Det var nog ansvarsfrågan (om nåt skulle hända med Amanda och eller mig) som snabbade på det hela!

   Radera
 4. Skönt att det ärfixat nu och det är bra att mittskruven är på plats för det gör det hela säkrare, säger matte för jag vet inget.
  Att ha plast istället för järn, ja det kan man ju undra varför. Plast är lättare men biten är ju så liten så det borde inte göra nån skillnad om det är därför, sen torkar ju plasten och blir skör tar kanske några år men visst måste järn vara mer hållbart.

  Kramar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog "besparingar" tyvärr. Plast ÄR billigare än metall...

   Radera
 5. Det är väl härligt när man blir glatt överraskad?
  Visste inte att gångjärn kunde innehålla plast nu, det låter inte klokt. När vi byggde ut för sex år sedan fanns bara i metall.
  Önskar dig och Amanda en lugn och trygg helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det visste inte jag heller förrän nu när mina gamla dörrar byttes mot bredare i somras...
   Nu ska vi vara trygga, när det gäller sovrumsdörren i alla fall ;-)

   Radera
 6. Så skönt att du fått det ordnat iaf, så det inte händer ngn olycka.
  Ha en trevlig helg
  Kram och tass

  SvaraRadera
 7. Men så härligt att det nu äntligen är fixat och tryggheten kan infinna sig :) Men bra fråga som du skriver, varför ska vissa delar vara i plast. Det säger ju sig självt att det inte kan hålla lika bra.
  Nospussar och trevlig helg

  SvaraRadera
 8. Men kors i taket, de kom snabbare än väntat. Nu kan ni slappna av från detta. Hoppas det går brs med luckan och säkringen med den andra dörren, vet ju att P gör det bäst för er. Ha en fin helg trots vädret. Kramar från oss/ Gunilla.

  SvaraRadera
 9. Skönt att läsa att din dörr äntligen blivit åtgärdad , eller rättare sagt gångjärnen :)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera