Väderprognos för 5 dagar

söndag 28 februari 2016

En produktiv morgon :)


I torsdags, när jag var iväg, så hittade jag billiga torkade aprikoser på COOP. Jag köpte två 100 g påsar för att prova dem.
Jag lade dem i blöt igår kväll och här är resultat av morgonens arbete! Det var ju bara en ½ sats, så det gick rätt fort :). Vanligen gör jag marmelad på 400-500 g torkad frukt, som blötlagda väger det dubbla och 200-250 g syltsocker. Marmeladen blir inte lika söt som den köpta är och den blir mycket godare utan en massa E nummer!


Det blev lite mer marmelad, som jag öste ner i en liten plastburk. Ihop med den förra "produktionen". Jag ångrar lite att jag inte köpte fler påsar, men det är inget att göra åt. Vem vet om det inte finns kvar nästa gång när Hemtjänsten handlar, då får dom köpa några påsar till!

Annars har vi haft några lugna dagar. Jag har lyssnat på mina nya deckare, som jag köpte i MP3 format på bokrean Det är fem deckare av Christina Larsson och köptes på Adlibris billigt och de kom, lämpligt nog, till brevlådan i fredags.

Jag saknar några kokböcker som lär dyka upp nästa vecka. En av dem är boken som sötaste Deco ligger och vaktar i sin och brorsans, Duis, blogg (tack för tipset Sötnos!).

Nu ska jag lyssna färdigt på "Den 5:te Moseboken" medan min Sötaste Fröken Amanda tar en middagslur!

Vi önska er en solig och skön söndag!


 /Julia

7 kommentarer:

 1. Hoppas det är bra pris även nästa vecka så du kan göra mer.
  Det är skönt med lugna dagar, vivet var ni är och när ni våra människor är lugna är vi lugna - perfekt!

  Kramar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man behöver lugna dagar, då man är strängt upptagen av en bra bok och er, käraste Pälsklingar :)

   Radera
 2. Kul att göra fynd och hemgjord sylt och marmelad är alltid gottigast! Matte fick sin Letto i veckan och det lilla hon har hunnit prova den är hon jättenöjd med. Hon tog med den till jobbet och flera blev väldigt sugna på att köpa egna :)
  Vi har ordnat en minnesauktion på vår blogg till minne av vår Mårrgan och till förmån för vårt katthem så vi har haft tassarna fulla idag. Nu blir det gos och mys. Vi önskar er en fortsatt trevlig helg
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har bjudit på första nallen :)
   Min Letto finns alltid i närheten. Speciellt i sängen vill ja läsa!

   Radera
 3. Så gott med egen marmelad! Härligt att böckerna kom lagom till helgen! Matte gillade boken(när hon väl fick titta i den) mycket gott i den sa hon! Mys ordentligt.Nosuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag MISStänkte att boken innehåller en massa vuxen gottis ;-)
   Det ska bli kul med lite inspiration...

   Radera
 4. Kul att det gick bra på "utflykten" och att du hittade lite fynd :)
  Hemmagjord marmelad och sylt det är grejer det säger matte.

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera