Väderprognos för 5 dagar

torsdag 11 februari 2016

Ännu en vecka har gått...

Dagarna går fort, fast vi inte gör så mycket... Amanda busar på och jag leker med henne så mycket hon önskar. Där i mellan läser jag eller tittar på YouTube. Man hittar det mesta där faktiskt har jag upptäckt. Långfilmer, Hell's Kitchen och en massa annat kul.Jag har också märkt att det drar mindre nättrafik än de olika Play-programmen. Bra för mig som har en viss mängd GB att använda varje månad. Det är ju så med mobila bredband och datorn är på hela dagen... Jag använder den till nästan allt.

Jag har lämnat veckans inköpslista till Hemtjänsten och hoppas att de lyckas denna gång. Förra veckan fick dom lämna tillbaka nåt som de köpte åt mig på eget bevåg, trots tydliga instruktioner.
Jag har tagit reda på att från och med måndag kan jag maila min inköpslista direkt till "min" affär och få det hopplockat av personalen, då ska det väl bli rätt i alla fall.

Jag fick dock den oförskämda frågan idag från Hemtjänsten om jag kan få varorna hemkörda också.... Jag blev faktiskt arg! NÅT ska dom väl ändå göra för de pengar jag betalar varje månad till dem! Att hämta en kasse med varor ska dom väl ändå göra när dom slipper plocka varorna.
Jag blir snart galen på dem och funderar på att byta "företag"! Jag har en del andra att välja på, jag ska bara prata med några andra brukare först och höra deras åsikter innan jag bestämmer mig.

Jag ska också ha ett allvarligt samtal med min biståndsbedömare om vad Hemtjänsten ska göra! Jag har rätt till "lättare matlagning" men jag måste få veta vad det innebär. Att stoppa en tallrik mat i micron, klarar jag själv, tack! Jag bad en att skala tre potatisar och en morot och fick det gjort efter lite "stånk och stön", maten lagade jag själv. Hen sa inget direkt, men jag såg på kroppsspråket att det inte var sååå kul.

Nej nu ska jag sluta gnälla för denna gång :) Jag har roligare saker att göra!

Ha en trevlig torsdagskväll!
 /Julia11 kommentarer:

 1. Du skall få en tydlig lista på vad hemtjänsten innehåller och detaljer hur den skall gå till. Vi har jamarbra hemtjänst här i kommunen och de är aldrig omöjliga med att göra något litet extra när de har tid - och tänk, de brukar faktiskt ha tid! Tycker det är skräp att hemtjänsten inte fungerar lika bra överallt, för det är ju inget man skaffar av lathet utan för att man verkligen behöver hjälpen... och dyrt är det också!

  Kram från sr. Carina och Gitte. Klosterkatterna och Belle hälsar till Amanda!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har i och för sig en lista, men behöver få den förtydligad.
   Ja, visst är det synd att hemtjänsten fungerar så olika, men mycket beror på personalen också. Vissa borde byta jobb om de inte tycker om människor!

   Radera
 2. Så trist när det inte funkar, det är nog bra att kolla på andra! Sen handlar det ju så klart om individer också men serviceminded och trevlig tycker vi är självklart!
  Busa på och ta tass om varandra.Nosbuffar och kramar

  SvaraRadera
 3. Det kan vara bra med en lite mer detaljerad lista på vad de får göra för det underlättar för er alla och då behöver de inte stånka och stöna.
  Hoppas det blir bra när affären plockar ihop sakerna för det verkar ju inte funka så jättebra med hemtjänstens hjälp. Hur kan de handla något du inte beställt? Då får de ringa och fråga innan i så fall, ja ja!
  Bra att kolla runt bland andra företag för det kan ju finnas nån bättre.

  Kramar & Nospussar

  SvaraRadera
 4. Det är nog tyvärr så att hemtjänstjobben inte är så attraktiva att kvalificerade sökanden står på kö. Tycker absolut du ska höra med andra brukare, när du nu har att välja på. Där jag bor finns inga alternativ än den kommunala. Önskar dig i alla en skön och avkopplande helg med Amanda!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska jag göra, för detta är bedrövligt! Mer om det imorrn!!!

   Radera
 5. Att få maila butiken och få maten ihopplockad känns ju absolut som att det kan bli mer rätt än när hemtjänsten ska göra det. Lättare matlagning låter i mina öron som att de absolut borde kunna skala morötter och potatis, liksom fylla kastruller med vatten osv. Helt otroligt vilka lata människor som verkar jobba inom den tjänsten, trist. De ska ju finnas där för andra, inte bara komma undan med så lite som möjligt.
  Skönt att du även har roliga saker för dig än att bara behöva hantera det eländet :)
  Nospussar

  SvaraRadera
 6. Bra att det drar mindre att titta på You tube än adnra tjänster.
  Här behöver vi ju inte bry oss hur mycket hastighet vi gör av med eftersom vi har fast bredband :)

  Tråkigt att höra att det inte fungerar när Hemtjänsten ska hjälpa dig med handlingen :(
  Vår matte ringer alltid upp kunden om hon är det minsta osäker på något.
  Hoppas att det fungerar med att affären ska packa ihop varorna ! När en affär gjorde det i området som matte jobbar i så skickade dom alltid mjölk och dyl md datum som gick ut bara någon dag senare.

  Vet inte vad som ingår i lättare matlagning i din kommun , men där matte jobbar är det typ att steka ägg , slänga ihop en omelett , steka ett par prinskorvar.
  Hon vet att man kan få hjälp med att skala ett par potatisar , ta fram tunga stekjärn etc i alla fall där hon jobbar.
  Tyvärr så är det VÄLDIGT detaljstyrt vad som ska göras eller inte av biståndet. Lämnar INGET utrymme för att improvisera egentligen , men ibland så gör man ju som personal det ändå och får sen på huvudet om det kommer fram till chefen.

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera