Väderprognos för 5 dagar

tisdag 10 december 2013

Nobeldagen 2013

 

00013a

Min förmiddag gick åt att se Nelson Mandelas minnes ceremoni och eftermiddagen och kvällen blir det Nobelpris utdelning och sedan Nobelmiddag. Det blir lite annorlunda med både Kronprinsessan Viktoria och prinsessan Madelene på annan ort under både prisutdelningen och middagen.

På sett och vis var det väntat att Madelene skulle utebli, då hennes man tackade nej till Nobelfestligheterna redan tidigare. Jag trodde inte att hon skulle komma ensam när hon väntar parets första barn i februari.

Att Kronprinsessan valde at delta i Mandelas begravning är tycker jag ett bra val för Sverige.  Lite trist att det skulle ske samma dag som Sveriges mest berömda festlighet äger rum.

Nåja, det lär bli både prisutdelning och middag även om två (egentligen tre) viktiga personer ur Kungafamiljen inte deltar i festligheterna.

Vi nöjer oss med kokt fisk, ägg- och persilje-sås och kokt potatis till vår “Nobel” middag, sen får de inbjudna äta det som serveras i Stadshuset!

Ha en trevlig Nobel-tisdag! (Bilden är en länk till Årets meny på Nobelfesten enligt alltommat.se)

artikel.48950.460x345 /Julia

4 kommentarer:

  1. Tror nog att din/er mat är lika god om inte godare än Nobelfestens mat.
    Visst är det synd att allt det där skulle falla på samma dag men så blir det ibland och vi håller med dig att Victoria vald rätt.

    Kramizar & Nospuss

    SvaraRadera
  2. Myckat att titta på. Lite märkligt att det blev samma dag. Vi tycker att ni äter en riktig Nobelmiddag,Fisk är ju sååå gott.nosbuffar

    SvaraRadera