Väderprognos för 5 dagar

måndag 30 december 2013

Jag FÅR fnatt på tekniken!!!

 

happy_monday_im_trying_to_be_positive

Alltså, inget är så enkelt som man inbillar sig eller tror…

Det går inte att kombinera mitt urgamla, men superbra, mobila 4G (först var den på 3G) bredbandsabonnemang från Telia, som jag har sen 2009, med ett extra SIM kort fick jag erfara idag Ångande arg (efter samtal nummer två till dem). Tur att jag kollade ett varv extra med “Mina Sidor” på Telias websida, som såg lite konstigt ut enligt mig efter samtal nummer ett.

Den första killen jag pratade med upplyste mig nämligen inte om att han tecknade ett nytt mobilt bredbands abonnemang på 2 GB utan mitt medgivande för min surfplatta och inte den utlovade extra SIM kortet till mitt befintliga abonnemang.Trodde han verkligen och på fullt allvar att jag inte skulle märka nåt??? 

Kille nummer två var jättegullig och han redde ut vad hans kollega hade gjort, när jag ringde upp igen efter att ha kollat på webben.

Han rådde mig att beställa ett nytt Micro SIM kort gratis till surfplattan och köpa en adapter, som förvandlar SIM kortet tillbaka till rätt storlek, till datorstickan för 49:- på Gubbdagis, för då kunde jag använda samma abonnemang till båda, visserligen bara ett av dem i taget, men ändå.

Han sa i och för sig att jag kunde göra om mitt gamla abonnemang, men samtidigt ärligt avrådde mig att göra det, eftersom de har inga avtal som är så bra som mitt gamla. Med mitt gamla avtal har jag en jättesnabb 4G trafik på hela 40GB i månaden! Han är guld värd för att han var så rak och ärlig. Han tog definitivt vara på mina intressen i första hand och inte att sälja på mig nåt jag egentligen ville ha eller behövde, som hans kollega försökte utan min vetskap. Tänk om alla säljare var lika ärliga Ängel *drömmer*.

Nu får vi se om surfplattan kommer idag som jag har fått förhandsbesked om. Maken har åkt iväg för att kunna hämta den och kommer tillbaka imorron. SMS-et kom precis att den finns att hämta på vårt utlämningsställe Berättar hemlighet. Det nya SIM kortet lär jag få senare i veckan, efter nyårshelgen. Nåja, såhär har jag tid att lära känna plattan i lugn och ro utan men utan att kunna surfa.

Ha en trevlig måndag!

1238201_606187726094022_840113656_n /Julia

12 kommentarer:

 1. Grrr, så jobbigt när det strular med tekniken. Skönt att du fick kontakt med en så ärlig och hygglig försäljare i alla fall. Vi håller alla tassar och tummar att det reder sig snart!
  Önskar er alla ett riktigt fint och mysigt 2014 <3
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vissa tror att man inte kollar förrän det är för sent att göra nåt åt saken Grrrrrrrrrrr på dem!
   Vi önskar er det samma :)

   Radera
 2. Skönt när man träffar på bra människror , man blir så sur på de som bara kör på och struntar i vad man säger. Ta tass om er.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det KÄNDES att det inte var bra när jag la på luren med den första killen!
   Han verkade inte lyssna på det jag sa alls.
   Tur att jag kollade upp saken på web-sidan, som definitivt inte såg ut som den skulle, så jag ringde upp dem igen och fick tag på en toppen-kille!

   Radera
 3. Så ska försäljare vara men tyvärr är det nog få som är så.
  Kul med plattan :)

  Kramizar & Nospuss
  Aamor

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det BLIR kul med plattan imorrn, då maken kommer med den :)

   Radera
 4. Här blev ju matte o husse lovade ett gratis mobilt bredband i 14 dagar när det fasta inte fungerade. Rätt vad det var så kom det en kreditupplysningslapp , sen kom det en räkning på "vårt" nystartade mobila bredband. Gissa om husse blev arg ?
  Kan ju jama att dom tog bort det samma dag :)
  Tur att det finns några som är ärliga och som verkligen hjälper en , när det är strul !
  Tassklappar och Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar som om de provar och ser OM man går på deras finter :(

   Radera
 5. Tur att det finns ärliga människor, när många andra försöker att lura en. Kille nr. 1 ville väl bara få goda säljresultat/bonusar för egen del och därför skydde han inga medel att försöka lura dig. Skönt att det redde ut sig i alla fall.

  SvaraRadera
 6. Fy vad arg man kan bli när de medvetet försöker lura en!
  Hoppas du blir nöjd med surfplattan och vilken tur att du hamnade hos den andra killen som kunde hjälpa dig.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera