Väderprognos för 5 dagar

onsdag 18 december 2013

Hej gråa onsdag!

 

wednesday_05

Vi har fortfarande grått och milt, men vi hade lite nattfrost, nu visar vår termometer +3,0 grader. Ni som vill ha en vit jul i “söder” får kanske ge upp tanken. Jag är nöjd om vi får behålla barmarken över helgen i alla fall, helst enda till mars Blinkar. Jag är gärna utan vit vinter en vinter!

christmas_bar

Jag har äntligen kommit underfund med hur Amazons sida med The 100 Best Sellers in Kindle store for Free fungerar. Sidan uppdateras varje timme, det är därför vissa böcker försvinner från sidan, andra plötsligt kostar pengar och nya böcker kommer till. Så nu har jag lärt mig! Ser jag nån bok som jag är intresserad av, måste jag hämta den genast för att vara säker på att jag får den gratis.

51sd4C2F sL._BO2,204,203,200_PIsitb-sticker-arrow-click,TopRight,35,-76_AA278_PIkin4,BottomRight,-59,22_AA300_SH20_OU01_När jag såg och hämtade den gulliga boken som jag hade i gårdagens blogg, såg jag ytterligare en som jag kunde tänka mig att läsa senare. Idag kostar den boken $6,44, så den fick vara. Nu vet jag ju hur sidan fungerar. Tur att jag la till “idag” i bloggen! Men just den boken är gratis idag med, senast jag såg efter vid 12:30.

juba63

Nåja, man lär sig nåt varje dag! Jag önskar bara att jag hann läsa fler böcker Blinkar! Jag måste ju göra lite annat också… Nån gång… Ibland…

Ha en jättefin onsdag!

jul129 /Julia

13 kommentarer:

 1. Vem önskar inte att man hann läsa mycket mer, och även göra andra saker. Men tiden går inte att kompromissa med, så det är bara att prioritera det man helst vill, eller tycker att man måste göra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är just därför jag älskar ljudböcker! Man KAN göra annat medan man "läser" med öronen, men inte om man läser en vanlig bok ;-)

   Radera
  2. Hej, hittade hit från Rozies blogg. Håller med. Ljudböcker är grejen. Jag har massor av ljudböcker och brukar lyssna på mina favoriter med jämna mellanrum.
   Om du inte har lyssnat på Marianne Cedervalls böcker om Hervor och Mirjan så gör det, tror du skulle gilla dem. Den första heter Svinhugg.
   Jag älskar att läsa men numera tycker jag all text är för liten eller så har jag glömt läsglasögonen någonstans ;-)
   Jag har ingen som helst koll på det där med Kindle men jag kan varmt rekommendera elib,se Där går du in på biblioteket du "tillhör" och lånar strömmande ljudböcker med ditt biblioteksnummer. Jag brukar logga in via min webläsare på mobilen så kan jag lyssna via den. Men man måste komma ihåg att låna boken via datorn och starta den på den första gången.
   Hmm.. ja du fattar vad jag menar om du tar dig för att börja greja med det här. :-)

   Radera
  3. här skrev jag ett långt svar om det underbara med ljudböcker men vet inte om jag lyckades dribbla bort kommentaren eller inte så jag skriver igen och tipsar dig om elib.se där du kan hitta ditt bibliotek strömmande ljudböcker med ditt bibliotekkortsnummer :-) Och jag bara måste rekommendera Marianne Cedervall - Börja med Spinnsidan

   Radera
  4. Hej Lene! Välkommen till mig/oss :)

   Tack för tipset om (ljud) böcker, de är alltid välkomna.

   Jag har själv ganska många och har rätt till att låna talböcker från MTM genom mitt bibliotek. Jag lånar dem direkt via datorn hemma.
   Jag köpte mina första ljudböcker redan på 80-talet i USA. Ljudböcker fanns inte i Sverige då än, men de kom i början på 90-talet.
   Vi har också samlat på oss många ljudböcker genom åren.

   Radera
 2. Gör inget om det blir en grön men det får gärna komma lite vitt som lägger sig på gräsmattorna men som sagt bara lite för det är trots allt bättre än detta eviga blötvädret som det varit hur länge som helst nu.
  Då gäller det att botanisera bland böckerna dagligen ifall där är nån du vill ha som är gratis.

  Kramizar & Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Några cm snö är OK, men de senaste åren kom ju 3-4 DECIMETER på en gång då det snöade. DET klarar inte elrullen...
   Visst, jag kikar flera gånger, men jag måste ju ha tid att läsa dem också ;-)

   Radera
 3. Här i norr har vi snö i alla fall. Men det känns som om det kommer att bli mildare.
  Kram kram

  SvaraRadera
 4. Hi Julia I'm late getting around but I wanted to stop by and say hello to you and the girls. Hope you all are having better temps and not too cold!
  Purrs...XX

  SvaraRadera
 5. Nu försvann visst min kommentar ut i cyberspace :(
  Jamade i alla fall att vi har samma lika väder här nere men ingen frost.

  SvaraRadera