Väderprognos för 5 dagar

torsdag 24 oktober 2013

Datorer… SUCK!!!

 

9thursday20

Min dator ville bli uppdaterad från Windows 8 till Windows 8.1 sent igår eftermiddag. OK tänkte jag och uppdaterade.

Sen ville den bli uppdaterad med ytterligare nya program versioner som tog hur långt tid som helst. Jag satt med eländet till närmare midnatt! Jag var så trött att de fyra stegen jag är tvungen att gå från rullstolen till sängen kändes som ett maratonlopp!

Men det var idag på morgonen som mina bekymmer började på allvar!!!

Jag satte på datorn och fick upp en ny förstasida, kul, för att därefter kunna låsa upp datorn med mitt lösenord. Jag gick till startsidan och väntade på att kunna logga in på nätet, men nej. Se det gick inte. Jag fick upp Telia rutan som sa att “enheten kan inte upptäckas”. Vaddå??? Modemet satt ju i precis som den alltid gör.

Inget hjälpte, vad jag än försökte med. Till slut tänkte jag att jag av-installerar modemet och börjar om från början, men se det gick inte heller. Datorn tjatade om att jag skulle ta bort enheten ur datorn, fast den var ur.

Jaha, vad göra. Jag ringde affärens support allra först och blev omkopplad till Microsoft av en vänlig tjej, Sofia, som snabbt insåg att hon inte skulle kunna hjälpa mig. Där talade jag med en trevlig kille som hette Martin. Han ville att jag skulle tala med Telia och deras support allra först, för det kunde vara fel på modemet, som inte “tog” Windows 8.1.

OK, Telia nästa… Tur att jag har en pytte dator som inte hade tappat förståndet och jag kunde komma ut på nätet för att få fatt i nödvändigt telefonnummer.

Jag grät nästan när jag äntligen fick en människa på tråden efter ett X antal knapptryckningar. Denne kille hette Stefan och han var jättebra!!! Det tog oss 50 minuter att få ordning på modem och dator och han hade hur mycket tålamod som helst att lotsa mig igenom alla hinder och de var många.

Han skickade ett “paket” via mail för att jag skulle kunna av installera modem-programmet ur min stora laptop. Modemet var nu “tvångs-uppdaterad” via min pytte dator från Telias hemsida.

“Paketet” fungerade utmärkt och nu kunde jag äntligen installera om mitt modem och komma ut på nätet.

Allt detta hade tagit mig hela förmiddan. Jag var klar först vid ettiden och jag började runt 8!

Jag har fått installera en del nya uppdateringar idag också och har startat om datorn tack vare det 2 ggr och det gick bra.

Ni får hålla tummarna för mig att problemet inte återkommer imorron igen när jag slår på datorn Blinkar!

Jag struntar i hur datorer och apparater fungerar, men de ska fungera när jag sätter på dem!!!

Ha en trevlig torsdagskväll!

4thursday12 /Julia

11 kommentarer:

 1. "Suck" sånt där ska bara fungera! bra att det finns en del hjälpsamma människor.Nosbuffar

  SvaraRadera
 2. Vilket elände. Det kan ställa till mycket när datorerna fjantar sig.
  Vi hoppas verkligen att allt fungerar i morgon så du detta igen.

  Kramizar & Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är verkligen i behov av att datorn = min livlina ut i världen fungerar!

   Radera
 3. Man blir så trött... Håller med, det ska bara fungera. Skönt att du ick så bra hjälp, men det går åt mycket tid och kraft att åtgärda problemen. Kram Karin.

  SvaraRadera
 4. men så jobbigt, tur att du fick så bra hjälp sedan. Datorer lever sitt eget liv ibland :( Det är inte så roligt, man vill ju att dom ska fungera, när man sätter på dom.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Fy vad jobbigt! Vi håller med om att datorer skall bara fungera! Skönt att du fick bra hjälp!
  Vi håller tassarna för att du får en lugnare dag imorgon :)
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 6. Matte håller med dig om att datorer och Appar ska bara fungera !!

  SvaraRadera