Väderprognos för 5 dagar

torsdag 17 oktober 2013

Lite grått och blåsigt!

 

Torsdag

Jag lyckades vara uppe till klockan 8 igår kväll, men då var jag nästan svimfärdig av trötthet. Jag la mig och somnade nästan genast, för att sova 10 timmar i ett sträck. Det var så skönt att vakna, visserligen lite stel men utsövd!

Jag tänker inte göra mer än busa med tjejerna när de vill och läsa medan ljuv musik kommer ur högtalarna. Just nu sover dom gott på var sitt håll för en gång skull. Smulan på filten under bordet nära elementet och Amanda har gottat ner sig i min slarvigt bäddade säng.

Självklart känner jag av gårdagens stress och har lite ont, men med några Alvedon och kanske en receptbelagd värktablett kommer värken att ge sig.

Jag har skrivit till färdtjänsten om gårdagens händelser. Det är lite synd att vi aktivt måste välja ett visst bolag av tre (? tror jag). Jag ger katten i vilket bolag som kör mig. Mitt enda krav är att de håller tiderna.

På grund av konkurrensen vill ju vare bolag fixa till sina “missöden”, vilket betyder att det tar längre tid än om resegarantin kunde skicka vilken rullstols-bil som helst. Jag tror att det skulle fungera smidigare, men det är bara min åsikt.

Nåja, jag lägger gårdagens fiasko till handlingarna och hoppas att nästa resa fungerar utan komplikationer Ler!

Jag önskar alla vänner en trevlig torsdag!

Torsdag 3 /Julia

12 kommentarer:

 1. Vad skönt att du fått sova gott i natt! Matte blir också lite stel om hon sover 10 timmar men ibland kan det behövas.
  Det är så trist att färdtjänsten funkar som den gör vissa gånger, deras planering kan vara heltokig rätt ofta!

  Kramizar & Nospuss

  SvaraRadera
 2. Vad tråkigt att läsa om färdtjänstproblemet. Låter som ett krångligt system att reklamera, också. Skönt att du fick sova bra inatt, i alla fall, efter det "äventyret". Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att de borde ha bättre planering när man beställer bil i förväg, men det verkar inte hjälpa. Det var skönt att kunna sova gott så här efteråt :)

   Radera
 3. Skönt att du fick sova ordentligt.Nosbuffar

  SvaraRadera
 4. Sova i 10 timmar i sträck det är härligt det säger min matte , men tyvärr blir det alltför sällan som hon gör det säger hon :)
  Det här med att allt ska konkurrens utsättas nuförtiden är mest bla ha blaha tycker min matte. Bara kolla in alla Apotek man kan välja och hur krångligt det kan vara att få fatt på den medicinen man ska ha *suck*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sovaså länge gör inte jag heller så ofta. Max 8 timmar brukar det bli. Jag harju sällan tider att passa.
   Visst är det besvärligt med den här privatisering-hysterin... Mycket var faktiskt både bättre och tryggare förr.

   Radera
 5. Visst är det märkligt att så många upplever problem med färdtjänsten utan att något görs. Många behöver ju åka till läkare och har tider att passa. På så sätt drabbas ju både vård och vårdtagare negativt av en färdtjänst som inte fungerar.

  SvaraRadera
 6. Så är färdrdtjänsten här med ibland kommer dom en timma tidigare än vad som är sagt o så har det hänt flera ggr att jag har fått åka med andra resenärer även om jag är ensamåkare i rullstol med assistent.,
  Kramisar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också rätt till en medresenär, så vi är alltid två.
   Jag har aldrig åkt med nån annan än "gubben" och jag beställer inte egen bil. Fast vi bor nog så till att jag ÄR ensam åt mitt håll.

   Radera