Väderprognos för 5 dagar

torsdag 3 oktober 2013

Datorer… SUCK…

 

thursday_04

Jag har använt F-Secure’s säkerhetsprogram i många år på våra datorer, men med min nya dator fick jag Norton väldigt billigt i 2 år för våra tre datorer.

Det var liksom nu mina bekymmer började.

Abonnemanget på F-Secure tar slut om nån vecka och jag var tvungen att installera Norton i min “pytte” dator till att börja med. DET tog ca 4 timmar med den efterföljande genomsökningen på den.

Norton hittade 15 säkerhetsrisker i den. Märkligt, jag har alltid litat på F-Secure förut, men tydligen är Norton bättre och dyrare. Priset var ju anledningen att jag bytte från Norton då för länge sen.

Jag ska fixa makens dator när han har den med sig nästa helg. Visserligen skulle han kanske kunna göra det själv, men vi tyckte att det är bättre om jag gör det. Lite krångligt var det allt att byta. Det tog Norton nästan 40 minuter att av-installera F-Secure. Det hade kanske gått fortare om jag hade gjort det själv från kontrollpanelen, men jag vågade inte gå ut på nätet ens för att hämta Norton utan skydd.

Förhoppningsvis går det fortare med nästa dator Blinkar!

Så nu vet ni vad jag har lekt med hela eftermiddan! Nu ska jag fixa lite te och ta mig en varm macka!

Ha en trevlig torsdagskväll!

Torsdag 3 /Julia

10 kommentarer:

 1. Matte har använt Norton i massor av år och är jättenöjd. Vid två tillfällen har hon kontaktat supporten och blivit jamarimponerad av deras support. Ena gången var när hon bytte från xp till win 7 och fick snabb och framför allt bra hjälp att ladda ner uppgraderingen gratis eftersom den gamla inte gick till win 7. Andra gången var när hon köpt förnyelse på nätet och laddat ner den och hela datorn kraschade nån månad senare, då fick hon också snabb hjälp att ladda ner hela programmet igen. Båda gångerna hörde de dessutom av sig efter någon dag och frågade om allt gått bra.
  Hoppas ni också blir lika nöjda med Norton!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har haft Norton för länge sen, men tyckte att det blev för dyrt mot F-Secure och därför bytte jag, då för länge sen.

   Radera
 2. Har själv F-secure men går det inte att förnya då? Må så gptt och JAG ska höra av mig i helgens blogg. Nu 19 års firande idag. Kramiz...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart att det går, men jag får Norton i 2-år för tre datorer för bara 195:-. Det var priset som avgjorde denna gången med :)
   Grattis än en gång till dotra!

   Radera
 3. Jag har Norton 360, fast den jag har nu, måste man på ngt sätt göra om efter en viss tid, så den fungerar igen ett antal månader, men så fort jag får råd ska jag köpa fullversionen, så man slipper trassla med att göra om på ngt sätt. Kan inte detta riktigt, det är min sambo som brukar hjälpa mig med detta, men jag är supernöjd iaf med Norton :) Fungerar jättebra. Inga problem alls

  Kram

  SvaraRadera
 4. Min matte kör med Telias här hemma och AVG Free på mobilen.
  Norton är väl bra , men brukar ta upp en väldans massa plats på datorn säger matte. Fast det kanske dom blivit bättre på att inte göra på senare år ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Norton tar nog rätt så mycket plats... Min nya laptop har gott om plats, jag har 1 TB i den :)
   Tack för tipset till mobilen, F-Secure i den behöver förnyas snart också.

   Radera
 5. Nu försvann min kommentar.
  De olika virusprogrammen kanske har olika nivåer på säkerhet och Norton är kanske försiktigare men vad vet jag!
  Tar lång tid när man håller på med såna saker.

  Kramizar & Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men vad vet jag???
   Huvudsaken är ju att jag inte får nåt som förstör den :)

   Radera