Väderprognos för 5 dagar

måndag 21 oktober 2013

Hej soliga måndag!

 

3monday47

Efter höstens hittills kallaste natt, –5,2 grader, har vi haft sol i stort sett hela dan och runt 5 plusgrader. De spås fler milda dagar nu i veckan. Det är bara att tacka och njuta av dem med!

Tjejerna har varit i solen  i rastgården. Deras mörka partier var solvarma, men de vita var avgjort kallare när de kom in igen. Nu är solen så lågt att skogen är i vägen för den. Typiskt höst med andra ord.

bladlinje

Apropå min Letto, klicka på “läs mer” i länken och där kan ni se hur lite ström den behöver.

PICT1387PICT1388

Eftersom den drar så extremt lite ström, så tänkte jag inte på att den behövde laddas. Den “orkar med” ca 30.000 sidvändningar på en enda laddning (men laddningen tog långt tid, ca 6 timmar nu när den var helt tom), så jag trodde först att den verkligen var sönder. Men tydligen hade jag bläddrat mer än jag trodde. Jag fattar inte hur de kan klaga på prestandan på Letton, min fungerade i flera månader utan uppladdning.

Nåja, det är fortfarande min absolut bästa julklapp förra året och jag älskar den!

Den är perfekt att ha i sängen.

Även den tyngsta tegelstensromanerna på dryga 1000 sidor väger bara ca 200 gr. Dessutom får det plats massor med böcker i den. Jag har 134 böcker i den just nu, flera av dem är tegelstenar, och har knappt använt 15% av minnet. Den har plats för en rejäl bibliotek! Skriven text tar inte mycket plats alls. EPUB (den vanligaste filformatet för e-böcker i Sverige) till exempel tar mindre plats än på PDF-filer av samma mängd text.

För att kunna läsa EPUB-filer på vanlig dator behöver man hämta en E-boksläsare gratis från nätet. Jag använder en som heter Freda på min Windows 8. Den fungerar jättebra om jag sitter vid datorn och läser. Sen är det bara att slå upp boken på min Letto och gå till samma sida och fortsätta att läsa i sängen Ler! (Jag har en app som heter Aldiko i min Samsung Note-mobil, så jag kan läsa e-böcker med den också om jag vill).

Dessutom kan man utöka den befintliga minnet i Letto med ett minneskort på 32 GB om man nu vill ha fler e-boks romaner än det får plats, ljudböcker och eller musik också. Det kan man lyssna på med hörlurar. Jag har en gammal Nokia C2-01 (tack Yvonne för den) som MP3 spelare till sånt. Den har ju inbyggd högtalare. Då kan både maken och jag lyssna till samma bok. Jättetrevligt, speciellt med nya böcker som vi båda vill läsa! Nu blir det mest ljuv musik till boken jag läser på min Letto i sängen.

Äsch, nu blev det en massa svammel om böcker igen. Hoppas att jag är förlåten. Jag älskar böcker i alla former!

Ha en trevlig måndagseftermiddag och kväll!

6 /Julia

16 kommentarer:

 1. Jasså är det uppe hos er som solen gömmer sig idag ?!
  Här nere är det minsann alldeles igen mulet och regnigt idag , så jag vill INTE släpa ut min matte på någon promenad alls idag :)
  Verkar smidigt med en sån där Letto om man nu gillar att läsa i sängen , som du skriver så är det ju viss skillnad på vikten av en Letto och en tegelstens roman :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja!!! Den är behändig och smidig! Tänk bara att slippa släpa på tegelstenen med sig om man vill läsa på bussen :)

   Radera
 2. Visst är det fantastiskt att mankan få plats med så mycket information i en Letto. Och så otroligt lite ström den måtte dra. Ännu en fördel.

  SvaraRadera
 3. Härligt när en julklapp blir så lyckad och välanvänd!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 4. Böcker får man prata hur mycket som helst om säger matte och jag håller med henne för jag gillar när hon läser och det kvittar om det är med ögon eller öron!
  Matte hälsar och tackar för det nya tipset, gick bra att öppna!

  Kramizar & Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så bra. Jag var lite rädd för att bilagan skulle vara för stor :)
   Hoppas att hon gillar den!

   Radera
 5. Härligt med tillgång till böcker på ett lätt sätt! Matte är nyfiken och undrar vad den kostade..Nu är det dags för mer filtar och gos!Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att de har extrapris på den fortfarande, runt 1000:- tror jag. Kolla på länken :)

   Radera
 6. Hello,I found my way to your blog. By going over to Kjelle Bus's blog.

  Nice to met you!

  Psst: I see you have a tortie cat. Would you like to join The Ladies Of Autumn? Address: http://bessthecat.blogspot.com


  I look forward to your reply!

  Kisses,Ragdoll Mommy~

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hi!

   It's nice that you found my blog and it's nice to meet you too.
   And yes I love to join
   The Ladies Of Autumn :)

   Radera
 7. Jag blir faktiskt rätt så impad av din läsplatta - just att den är smidig att ha med sig lockar. Får nog fundera på en, även om jag hemmavid gillar att läsa pappersböcker. Härligt väder idag, även om solen inte lyckas värma upp vare sig dina jamisar eller mig på höstpromenix.Kram från Stationskattmatte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Letto'n ÄR smidig och enkel att ha med sig. Du kan ha med ALLA dina favoritböcker samtidigt.
   Jag älskar min och rekomenderar den gärna. Tack vare dess storlek försvinner inte "bok-känslan", som det gör om man läser på en laptop eller dator.

   Radera
 8. Kan tänka mig att det är lätt att ha sådan med sig i sängen och läsa istället för en laptopp. Jag testade för ngt år sedan, att läsa e-bok, men det var inte riktigt min grej. Alla tycker ju olika :)

  Jag vill hellre läsa *riktiga böcker*
  Just nu läser jag en bok som handlar om en som bluffade sig till ett flygcertifikat, men som blev upptäckt efter ca 13 år. Han hade lärt sig flyga via flygsimulator hade han sagt. Den är lätt att läsa och intressant bok. Jag läser oxå mycket böcker.

  Tasskram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som jag skrev tidigare så försvinner inte "bok-känslan" helt med en läsplatta. Den är ungefär som en pocketbok i storleken fast tunnare.

   Radera