Väderprognos för 5 dagar

söndag 27 oktober 2013

Vi börjar oftast nåt år senare än andra :)

 

00011-1

Vi har (äntligen) tagit steget in i Skype-världen! Jag blev övertalad till slut av en kompis och skaffade ett konto i fredags. Det var faktiskt jättekul att kunna se den man pratar med. Att detta inte kostar nåt är ju ett extra plus.

Idag har jag invigt maken också. Jag lotsade honom igenom nedladdning och hjälpte till att skapa ett konto till honom per telefon. Han hemma i stan och jag här Ler!

Lite knepigt var det allt. Jag kunde se honom och vårt kök men han kunde bara se en stillbild på mig, när vi var klara. Märkligt, jag är ju själv så ny på detta, så jag vet ju inte vad det var för fel. Äsch, vi lär oss nog att använda den så småningom!

Om nu nån av er vänner vill tala med mig direkt via skype, lämna er adress i en kommentar som jag inte publicerar och jag ringer gärna upp, så ni får min skype-adress också.

Ha en fortsatt skön söndag!

00066 /Julia

14 kommentarer:

 1. Matte har bara skypat en gång och det var när hennes kompis dotter var aupair i USA som de snackade med det var utan bild men hon har snackat med facetime på mobilen med min uppfödare.
  Kul att se den man snackar med och man kan visa saker och sånt - tekniken är underbar.

  Kramizar & Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad är facetime??? Det har jag aldrig hört talas om ens... Fast det är MASSOR av nya finesser som jag inte vet nåt om *skrattar gott*

   Radera
  2. Facetime är mellan 2 iPhones eller iPads och då ser man också den man snackar med, kul!
   Matte visade min uppfödare när jag låg och sov bakom gardinen - mindre kul, hihi!

   Kramizar & Nospuss
   Aamor

   Radera
 2. Skype är helt fantastiskt. Jag trivs jättebra med den
  Elvis hälsar med många nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst är den bra... nu sist pratade vi drygt 45 minuter *L*

   Radera
 3. Min matte är ändå mer efter än ni !
  Hon har inte Skype på datorn , men hon har Viber på mobilen :)
  Åh idag köpte hon en Samsung surfplatta på Maxi och är riktigt imponerad att hon lyckades klura ut hur hon skulle få mobilen att agera Wi-fi nätverk åt surfplattan så att hon fick internet på den. Matte säger att det är inte lönt att någon frågar hur hon gjorde för det vet hon inte *fniss*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad är Viber??? Den har vi inte heller hört talas om...
   Hoppas att matte lyckas få liv i surfplattan idag med *blink*

   Radera
  2. Med Viber kan du ringa , skicka bilder , sms:a och ha videosamtal alldeles gratis på din mobil. Dvs om du har internet på telefonen :)

   Radera
 4. Kul med teknik även om man är lite seg ibland! Nosbuffar

  SvaraRadera
 5. Jag har hämtat hem skype till min iphone, men har även försökt att registrera mig där utan att lyckats, så jag får göra nya försök. Det finns ngt på min iphone iaf som heter facetime, men jag vet inte heller riktigt vad det är för ngt, och vad man gör med den.
  Vore kul att testa hur skype fungerar. Min dotter har det tydldigen har hon sagt, men är inte där så ofta. Vill gärna se hur den fungerar.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Face time måste vara en app till Iphone.
   Lycka till med Skype'en :)
   Jag använder den som en "vanlig" telefon.

   Radera
 6. Det finns mycket nytt att sätta sig in i. Har inte heller provat Skype, men det kanske är tid att ta tag i det? Viber kan man ladda ner till alla möjliga sorters smartphones

  http://www.viber.com/

  och ringa och SMS:a gratis. Jag som har stort utrymme att surfa för på mitt abonnemang betalar inte samtal men den använder en del av "datamängden" eller vad jag ska kalla det. Den man ringer till måste också ha Viber, förstås. :-) Kram Karin.

  SvaraRadera
 7. Jag använder min mobil bara att ringa med och inte till nätet alls (nästan). Jag fixar allt sånt i datorn. Jag är ju hemma oftast. Kram tillbaka

  SvaraRadera