Väderprognos för 5 dagar

tisdag 22 mars 2016

Jag mår bra!Jag var hos min gulliga doktor för en vanlig koll, precis som jag brukar 2 ggr per år. Hon var nöjd med mina värden! Mitt blodtryck är helt normal 140/80 precis som det skall vara. Jag ska fortsätta med min låga dos av Metformin. De 2 tabletter jag tar om dagen håller min lindriga diabetes i schack. Jag äter ju bra och gör mina dagliga övningar och det hjälper ju till.

Jag hann med en snabbis i affären och köpte lite godis till Påsk. Ägg är ju äggstra ;-) billigt nu och jag fick tag på karré med ben i skivor, jag lyckades hitta ett paket med bara två skivor i, så det blir mammas surkålsgryta till helgen. Jättegott och det var verkligen länge sen jag åt det. Det tar ju några timmar att koka, men när den väl är i grytan, så sköter den sig själv!

Annars lär det inte bli mycket att fira. Min gamla faster (88 år) ringde och önskade mig trevlig helg. Hon undrade om jag skulle komma på konfirmationen  i slutet av maj, då mitt kusinbarn konfirmeras, men det vet jag inte ännu hur det blir.
Jag har ju fått inbjudan med posten, men jag har inte bestämt mig än. Det är ju både långt bort och bökigt för mig. Jag känner ju ingen där mer än min kusin, hennes man och faster. Vi umgås inte alls i vanliga fall... Så jag får fundera lite till.

Ha en fortsatt trevlig tisdag!

 /Julia

13 kommentarer:

 1. Vad skönt att du mår bra!Trevligt att komma ut och handla lite själv också! Nosbuffar

  SvaraRadera
 2. Visst är man alltid litet orolig inför de där kontrollerna, men desto gladare när man bara får bra besked! Påsken firades mycket när jag var barn, med present i påskägget och annat, men nu tar vi det lugnt med firandet. Sätter upp fjädrar och hänger ägg i hasselbusken, lägger en liten påsklöpare på bordet, ställer fram två kycklingar. Annars blir det nog mest som vanligt. Önskar dig i alla fall fina påskdagar, förhoppningsvis med en del sol!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är skönt, när det är över och allt är bra :)
   Vi hoppas på sol i massor!!!

   Radera
 3. Det känns skönt att få höra att man mår bra även om man själv känner att man gör just det.
  Är lite si och så när man blir bjuden när man egentligen inte känner nån mer än nån enstaka. Min matte gillar inte att gå då men kan ändå bli kul fast hon inte velat från början.

  Kramar & Nospussar

  SvaraRadera
 4. Härligt att proverna var bra och att du blev "godkänd" av doktorn. :)
  Kul att du hann med en snabbis i affären, det är alltid bättre när man kan handla det man vill ha själv.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 5. Skönt att höra att allting gått bra hos doktorn, det är sådant man blir så glad av att få höra :D
  Grytan låter underbart gott :) Den kommer säkert smaka kanon.
  Nospussar och trevlig vecka

  SvaraRadera
 6. I bland så värdesätter man mera att må bra när man gått igenom en omfattande rehablitering efter svår sjukdom. Jag har själv fått omvärdera mitt liv på många plan när jag fick bli patient i stället för vårdare förra året 2015 då jag fick blodtrycksfall som påminde om ett ep anfall. Jag är yngre än dig är född 1976 så jag tar vara på livet nu efter en stor operation förra sommaren som blev resultatet efter utredning av mitt blodtrycksfall med kramper. I bland förstår man inte varför "man" drabbats men jag fick reda på att jag levat med en missbildad aortaklaff i 39 utan att läkarna ifrågasatt mitt blåsljud på hjärtat. Det hade onekligen gjort vissa perioder enklare om jag hade fått felet utett när jag var 30 men kanske var det bättre att få det 10 år senare med tanke på att jag minst behöver göra om operationen runt 60 års åldern( klaffen behöver bytas ut förmodligen mot en konstgjord klaff om inte naturklaffarna blivit slitstarkare då) Hoppas du får en fin påsk !

  SvaraRadera
 7. Även om du inte åker på konfirmationen är det ju trevligt att bli ihågkommen! Bra att dina värden var OK hos läkaren. Då kan du unna dig lite extra godis i påsk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är det ju...
   Jag köpte lite fin mörk 70&-ig choklad, som jag verkligen tycker mycket om :) Tur att just den sorten var på extrapris!

   Radera