Väderprognos för 5 dagar

lördag 2 januari 2016

God fortsättning!


Vi överlevde Nyårsafton också! Amanda och jag "firade" hennes 14:de födelsedag med en av hennes älsklingsrätter. Jag kokade en liten kycklinggryta av lårfiléer åt oss. Amanda är tokig i kyckling. Hon är absolut ingen tiggare, men när jag äter kyckling eller fisk är hon som förbytt. Självklart fyllde jag hennes skål med härlig kycklinglår. Gissa om hon mumsade och smaskade belåtet. Efter att hon har fått, kunde jag piffa upp resten med kryddorna och örterna som jag tycker om och hennes mage inte mår så bra av.

På Nyårsdagen kom käraste A med make på en fika och pratstund! Jag fick en välbehövlig ny vattenkokare och kunde kasta min gamla och halvtrasiga, av plast som inte slog av efter att vattnet hade kokat upp.
Tack kära vänner för gåvan! Den kommer att få jobba minst varje morgon och kväll! Det är skönt att slippa passa den, för om jag inte passade den gamla blev handtaget het av vattenångan efter en liten stund, som jag var tvungen till.

Hemtjänsten har fått ledigt igen, som under Julhelgen. Det finns ju ingen post i lådan och då de ändå inte gör nåt annat än klappar Amanda, kan de lika gärna stanna "hemma" under dessa röda dagar.

Idag händer det inte mycket. Jag fortsätter med min nya e-bok och kanske ser nån film. När det blir avbrott för bus och gosstunder får Amanda bestämma, som alltid.

Ha en trevlig fredag!
 /Julia

16 kommentarer:

 1. Låter gott med en sådan god gryta som present. Hon är så full av lek trots sin ålder. Det är Madicken också fast hon är lite yngre förstås. I alla fall så är det kul med djuren då de är pigga och framför allt friska. Jätte din vattenkokare du fick. Nästan bättre med en sådan än plast. Jag köpte rabarberthe till Je i julklapp och det var riktigt gott. ( fick smaka). Idag åt vi våfflor med sylt o glass efter all annan mat
  Må nu så gott och önskar dig ett fint nytt år! Kramizar från oss i norr!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen som har träffat Amanda kan tro att hon är så pass gammal! Hon är stundvis jättebusig, men visst sover hon lite mer än när hon var yngre.

   Radera
  2. Ska stå jätte fin i texten!

   Radera
  3. Jag hade en i plast, som gick sönder fort, tråkigt nog hade jag inte kvittot kvar!
   Man får verkligen den kvalitén på grejerna man betalar för. Det lönar sig alltid att betala lite mer i slut änden...

   Radera
 2. Kyckling är supermumsigt, jag älskar också det - oftast i alla fall!
  Det är bra med en vattenkokare som slår ifrån så det var ju en perfekt present.

  Kramar & Nospussar

  SvaraRadera
 3. Vilket kalas! Hurr jam för fina Amanda! Trevligt besök och present! Nosbuffar

  SvaraRadera
 4. Men ett jättestort Hurra för sötaste fröken Amanda. Håller med om att kyckling är fantastiskt gott :D Det kan jag med äta massor utav.
  Vad trevligt med en ny vattenkokare och att slippa sitta och vakta den som med den gamla. Här har matte druckit lussebullete och pepparkakste. Riktigt goda båda två hälsar hon :)
  God fortsättning på er med.
  Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte riktigt vad lussebullete och pepparkakste är, men jag har ett te med Julkryddor (kanel, kardemumma och nejlika).
   Saffran är jag inte speciellt förtjust i, men det är gott i bullar och viss mat, men jag vill nog inte ha det i mitt te ;-)

   Radera
 5. Kurra Kurra lite i efterhand till Amanda på hennes födelsedag !
  Här har matte jobbat , jobbat och jobbat HELA nyårshelgen så gissa vem som ska få handla en massa saker till mig och Conrad :)
  Trevligt att du fått besök och en ny vattenkokare som inte behöver någon passning :)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
 6. Hjulia och Amanda, hur har ni det? Blir lite orolig när jag inte ser er dagliga lilla betraktelse???!
  NosPuss Wikki

  SvaraRadera
 7. Gott nytt på dig, du alltid positiva människa :-) Nospuss till kissen också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag måste, precis som du, göra det bästa jag kan av situationen :)

   Radera