Väderprognos för 5 dagar

måndag 18 januari 2016

En händelse rik helg

I fredags eftermiddag kom Eva och hälsade på. Hon hjälpte mig med det lilla nätfönstret i duschen. Den brukar sitta i året om, men nu är det så kallt att jag var tvungen att stänga fönstret ordentligt, för att slippa hacka tänder efter duschen där inne.
Det delvis öppna fönstret var övervuxen med humle, som växer runt rastgården. Hon kunde lossa de envisa och sega växtligheten och äntligen gick fönstret att stänga ordentligt. Gissa om det är behagligt att duscha igen!
Vi pratade en lång stund över var sin temugg. Det var jättemysigt.

Lördags morgon var mindre kul. Plastfästet på det övre gångjärnet släppte och sovrumsdörren hängde på trekvart. Jag fick panik och skickade snabbt tre mail till mina änglar i ren panik. Per hade en utmärkt lösning, som vanligt!
Han föreslog att jag skulle larma och försöka med hemtjänsten först! Det hade jag ju inte ens en tanke på... Inte gör dom sånt här??? Men det gjorde den gulliga (och klyftigaste) tjejen som kom och konstaterade att dörren är trasig. Hon lyckades hänga tillbaka dörren, men jag måste få tag på dom, som gjorde jobbet och hängde upp min nya bredare dörr. Nu behandlar jag dörren med yttersta försiktighet. Jag vill ju inte ha den över mig!

Som tur var hade vi en helt odramatisk söndag, Amanda och jag! Vi busade och gosade allt efter min BusFias önskan. Precis som vanligt!

Vi önskar er en solig och trevlig dag, trots att det är måndag!
 /Julia

13 kommentarer:

 1. Härligt med en fikastund och att du slipper frysa i duschen!
  Skönt att det löste sig tillfälligt med dörren och att hemtjänsten gjorde lite nytta för en gångs skull ;) Hoppas du får den fixad ordentligt.
  Vi önskar er också en härlig solig dag! Här har solen varit framme nästan hela dagen.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 2. Det är märkligt att det nästan alltid blir något strul när man gör ombyggnationer och renoveringar. Hoppas det går snabbt att rätta till dörren nu.

  SvaraRadera
 3. Riktigt känner vad skönt det blev när fönstret i duschen stängdes! Men har du inte litet otur med dina nya saker? Hoppas du snart får hjälp med dörren. En stor dörr är tung, minsann!

  SvaraRadera
 4. Brr för att duscha med öppet fönster när det är så här kallt, förstår att du njöt när det blev stängt! Skönt att du fick hjälp med dörren, hoppas att du får den fixad ordentligt snart.
  Alltid trevligt med lite besök! Nosbuffar

  SvaraRadera
 5. Nej men då, sån otur med dörren fast bra att hemtjänsten kunde hjälpa med även sånt, för som du säger, inte vill man råka få en dörr över sig precis.
  Skönt att slippa hacka tänder efter duschen nu ;) Det är bra kallt ute.
  Nospussar

  SvaraRadera
 6. Oj det kunde gått illa med en stor dörr som pajar. Hoppas den är lagad nu.
  Det är ju inte skönt att duscha om det är för kallt, vill aldrig gå ut ur duschen då säger matte.

  Kramar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det VAR svårt att gå ut ur duschens sköna värme till kylan...

   Radera
 7. Matte hade ALDRIG gått in och duschat i ett rum med öppet fönster mitt i vintern och knappt på sommaren heller :)
  Tur att du kunde få hjälp med att fixa dörren hjälpligt med hjälp av hemtjänsten. Hoppas att dom som satt upp den kan komma och laga den ordentligt snabbt !

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera