Väderprognos för 5 dagar

fredag 16 maj 2014

Soligt och varmt!

 

Mer tea 1

Äntligen är det fredag och vi har förhoppningsvis en solig och varm helg att se fram emot!

Gårdagen hade jag gärna varit utan! Jag hade ont och var stel hela dagen. Det gick åt flera receptbelagda värktabletter än jag egentligen vill äta, men nöden hade ingen lag.

Konstigt nog har jag sovit gott och idag mår jag mycket bättre. Skönt!

Vi planerar ett besök på biblioteket och samtidigt handla lite när vi har en ICA och en Zooaffär i centrumet vi åker till.

Jag vill rösta i EU-valet, först och främst, och behöver deras WIFI för att uppdatera mina båda e-boksläsare och hämta Legimus/MTM till min surfplatta och mobil. Programmet är rätt så stort, tydligen, och jag har fått rådet att ladda ner den via ett nätverk som jag inte behöver betala för.

Smart att få den varningen från Tele2 som har mitt mobilabonnemang enda från jag började med mobil (modell tegelsten och med en taltid på ca 30 minuter!!!) i mitten på 90-talet! Jag har aldrig bytt den på grund av att jag samlade på mig en rätt så stor pott i början (den är på drygt 2000:- fortfarande) som jag försöker göra mig av med, fast det går sakta! Jag har haft deras absolut billigaste  abonnemang i många år nu och den minskar med max 30-40 kronor i månaden, så det lär ta några år till Blinkar! (Jag kan bara använda potten till samtal, mms och sms, inte till surf tyvärr Ledsen.)

Såhär slår vi tre flugor i en smäll, smart att kunna uträtta flera ärenden på samma resa! Mina resor kostar så pass mycket per gång (70:- för en enkel resa under 3 mil  – eller maxbeloppet 490:- för en 30 dagars period) att det är bäst att göra allt på en gång! Jag åker inte en meter utan att resan är väl genomtänkt för att spara pengar. Vi åker självklart mer under makens semester och vet att det aldrig kan bli mer än 490:- i resekostnader för oss båda under tiden. Jag har rätt att ta med mig en ledsagare kostnadsfritt på alla mina resor.

Vi får fundera över hur låg tid vi behöver till allt, utan att vi behöver jäkta. Biblioteket öppnar klockan 10:00, så ditresan blir vår vanliga vid 09:30 och vi får räkna på  när vi ska beställa hemresan till.

Ni tycker kanske att jag är ovanligt snål, men vi måste betala våra fasta kostnader innan vi gör av med pengar på bus och nöjen. Vi har båda vuxit upp i vanliga arbetarhem och lärt oss att handskas med pengar från unga år.

Jag har t ex tjänat egna pengar sen jag var 12-13 år på barnvaktsjobb. Jag var känd som en duktig barnvakt och hade alltid mycket att göra. Dessutom var jag fräck nog att ta bra betalt! Jag tog 5:- i timmen 1969, då en biobiljett till lördagsmatinén kostade 3:-! Jag tjänade lätt uppåt 50:- i veckan. Mina kompisar hade 5:- i veckopeng på den tiden. Förlåt för nostalgitrippen Ler.

Ha en solig fortsättning på fredagen!

Weekend 02 /Julia

4 kommentarer:

 1. Det var nog de extra värktabletterna som gjorde att du mår bättre idag även om det är trist att behöva ta dom.
  Tycker att du gör klokt i att planera och inte bara kasta iväg pengarna för det blir det på sätt och vis när man inte planerar för att få ut så mycket som möjligt av varje resa.
  Bättre att spara på sånt och sen unna sig när man vill så både jag och matte tycker att ni är kloka som planerar så noga!

  Kramizar & Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har fårr sunda vanor hemifrån :)
   Dessutom har vi dubbelt boende som också kostar en he del, även om stugan är vår. Allt runt huset kostar ju. Samfälligheten, vatten, vägar och gud vet allt...

   Radera
 2. Här planeras också inköpsresor noga , så att det görs mer än ett ärende per gång.
  För bensinen är ju inte gratis precis !
  Min matte o husse "snålar" gärna på vissa saker för att kunna unna sig annat som är kuligt :)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så gör vi med.
   Det känns sååå skönt att KUNNA unna sig nåt man har sparat till!!!

   Radera