Väderprognos för 5 dagar

måndag 26 maj 2014

Den värsta natten!

 

Gustavmåndag

Jag knyckte till min rygg på högra sidan natten till söndagen, jag har troligen fått ryggskott. Jag har haft vidrigt ont inatt och de små stunder jag lyckades sova hade jag mardrömmar. Det gör ont att ligga ner också. Det är trots allt bättre att sitta.

Jag är illa ute. Det är ju min högra sida som bär upp den trasiga vänstra, men nu går det dåligt. Jag har jätte ont. Det gör ont att sträcka mig efter saker till och med, så blogga är nog inte världens bästa idé. Ryggen försöker hålla så orörligt som möjligt. Det är en pina att ställa mig upp, vilket jag måste när jag ska på toa till exempel. Då måste jag dessutom gå ett par steg. Vilket gör mycket ont. Att klä på mig, var bara att glömma. Så här sitter jag i mitt nattlinne, modell knälång t-shirt.

Jag har ätit receptbelagda medelstarka-värktabletter kombinerat med Alvedon, men de vill inte göra jobbet. Jag har talat med min läkare och hon hade några förslag som jag kunde prova.

När jag har redigt ont, tar jag en Alvedon och en stark värktablett tillsammans, men hon tyckte att jag kunde ta två  av de starka värktabletterna och en Alvedon, nu när jag har så ont. De borde hjälpa mig. Hon sa också att jag ska ta det försiktigt och att min rygg borde bli bättre om nån dag. Klen tröst jus nu.

Nu har maken ringt och jag ska fylla på med smärtstillande och försöker sova lite.

Ha en solig och värk fri måndag!

Ny dag tack /Julia

14 kommentarer:

 1. Usch, så jobbigt...antar du läst på nätet om ryggskott på 1177 vårdguiden? Där finns många bra tips. Att hålla sig så stilla som möjligt är ju tyvärr inte det bästa, även om det är vad man helst vill. Det enda positiva med eländet är väl att det inte är farligt, även om det är förfärligt medan det är som mest akut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det värsta är att jag är så kraftlös och trött.

   Radera
  2. Jo, att ha ont tar mycket energi av kroppen. :(

   Radera
 2. Ryggskott är jättejobbigt i vanliga fall och jag antar att det är ännu jobbigare för dig. Finns det ingen hemtjänst som kan hjälpa dig såna här gånger?

  SvaraRadera
 3. Stackare! Se till att ta ordentligt med värktabletter som doktorn säger, det är värre för kroppen att ha så där ont än att hålla ner på antalet bara för att du inte vill ta så många. Vi håller tummar och tassar för att det släpper snart!
  *tröstkramar och nosbuffar*

  SvaraRadera
 4. Vi lider med dig, hoppas det går över snart för det är så jobbigt att ha ont!
  Det påverkar hela kroppen att inte orka hålla sig uppe på rätt sätt.
  Många krya på dig från matte och massor av krya på dig nospussar från mig!

  Kramizar & Nospuss

  SvaraRadera
 5. Åh nej! Vi hoppas på snabb bättring och hoppas att husse har kort vecka och kommer redan på onsdag.Tröstbuffar

  SvaraRadera
 6. Usch, stackars dig. Hoppas att du får sova något inatt.

  SvaraRadera
 7. Julia, det känns oroligt att du har så ont! Kanske du behöver få lite kiropraktor-hjälp att lossa på det som smärtar värst? Eller annan smärtlindring?! Vi skickar all spinn-healing vi kan uppbringa!
  NosPuss Wikki

  SvaraRadera
 8. Jag och matte hoppas att den onda ryggen rättat till sig något nu efter ett par dagar !
  Min matte jobbar som vanligt om hon nu inte är på rymmen , så det är därför som vi kommer intassandes lite sent.
  Krya på dig !
  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
 9. Hej Julia! Nu ör jag hemma igen från sjukhuset och nu är jag så pass återställd så jag borde klara mig hemma ganska länge. Det var inte roligt att läsa om att du fått så ont i ryggen. Får du sjukgymnastik? Jag håller alla tummar och tår för att du skall slippa ifrån ryggvärken snart. Kram och god bättring! /Gitte

  SvaraRadera
 10. Jag hoppas att du är på bättringsvägen.nu så du och maken kan njuta och ha fin helg igen. Kramar från vi i Husum

  SvaraRadera
 11. NU förstår vi precis varför Bobo på Södertälje katthem är orolig för dig. Vi samlas genast och skickar så mycket spinnhealing som vi bara orkar, och jag lovar att jama till mattarna att be för dig. Krya på dig riktigt snart! Och hälsa Amanda från oss.

  Tröstkurr från Majsan, abbemissa och taleskatt för klostergänget.

  SvaraRadera