Väderprognos för 5 dagar

lördag 24 maj 2014

Ännu en strålande sommardag!

 

Lördag 01

Mina pytte muffins gjorde succé igår efter maten. Maken gillade dom också. Han får med sig receptet, så han kan baka själv om han blir sugen. Visserligen får han grädda dem i ugnen. Det ska jag också göra nästa gång, bara för att få lite mer att “bita” i. De blir jättesmå i maskinen = bara en munfull.

Överraskningen blir lika positiv varje vår, då vår gamla gräsklippare kommer fram och fungerar utan anmärkning. (Bakom maken ser ni lite vår ljuvliga äppelträd i full blom. Ska ta bättre bild när jag kommer ut.)

PICT1553

Egentligen är det förvånande att den fungerar alls, den är ju 20 år gammal! Hoppas att den klarar denna säsong med!

PICT1551

En del av gräsmattan är klippt och så länge den gör jobbet behöver vi inte investera i en ny. Dessutom är det bäst att köpa gräsklippare på hösten, de är billigast då. Så varje vår ber vi en ramsa och hoppas på det bästa Blinkar! Hittills har det inte svikit oss, Visserligen är den högljudd, men den fungerar!!!

När maken har klippt färdigt och fått lunch, ska vi ut på en liten promenad i byn. Solen skiner allt den kan och termometern visar dryga 25 grader i skuggan.

Nu är det sommar, maken satte i nätfönstret i sovrummet igår när han kom på in begäran. Även om det blir kyligare på natten tar jag hellre en filt extra och har svalt, än att det blir för varmt. Synd bara att det svala värms upp rätt snabbt på dagen, men vi har ingen sol från det hållet mer än när den går upp och nån timme fram. Efter det ligger sovrummet i skugga resten av dagen. Skönt! Att vi har sol på andra gaveln på eftermiddan gör mindre. Där drar jag bara ner rullgardinen lite. Solen står ju så högt nu.

Det finns hus som är spegelvända, hur dom nu tänkte då? De hus har solen gassande mest hela eftermiddan på sovrumssidan… Flämt…

Ha en soligt lördag!

sol 04 /Julia

7 kommentarer:

 1. Så fint äppeträdet ser ut. Hoppas det blir mycket frukt i höst också. Finns mycket man kan göra av äpplen. Tror många vill ha lite svalka nu. Värmen kommer ju så plötsligt att man inte hinner vänja sig riktigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äpplen är kanon! Du har rätt, man kan göra mycket av dem.
   Vi lär väl få se hur länge sommarhettan varar. De har ju spått regn och åska lite längre fram.

   Radera
 2. Bra gräsklippare som håller så länge! Matte säger att nya saker är nog gjorda för att inte hålla lika länge som förr och det kan nog ligga nått i det.
  Härligt med värme bara man kan få lite svalka när man känner för det.
  Vi har solen på eftermiddagen mot sovrummet men dels rullar matte inte upp där nu när solen gassar och sen är den där bara nån timme innan den försvinner bakom huset framför vårt.

  Kramizar & Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. De gjordes bättre maskiner/apparater förr.
   Vi har en diskmaskin från 1982!!! i stan som fungerar fortfarande + en torktumlare från 1985 som också fungerar utan anmärkning!

   Radera
 3. Skönt med svalt sovrum!
  Ja visst höll maskiner och apparater bättre förr, det var en helt annan kvalitet på delarna än vad det är nu. Vi håller tassarna för att gräsklipparen håller ett par år till.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 4. Underbar caturday med sol och värme. Härligt att komma ut, vi var också ute, underbart! Nosbuffar

  SvaraRadera