Väderprognos för 5 dagar

söndag 27 april 2014

Vilken underbar helg!

 

00051

Vädret är inte vår och april ute, utan sommar!!! I flera dagar har vi haft dryga 15 plusgrader i skuggan, underbart. Speciellt med tanke på att det fortfarande bara är i slutet av april!

Vi får se hur länge det varar. Undrar om det är lika fint till Valborg. En valborg på 90-talet vaknade vi till dryga 30 cm snö på Valborgsmässoafton! Visserligen varade inte snön mer än nån dag, men kyligt var det!

Igår hade vi städdag i byn. Det var många som hjälptes åt att få vår fint i området.

Den blivande majbrasan flyttades, som vi gör varje år. Vi är rädda om eventuella sovande igelkottar. Jag hoppas att alla andra är lika rädda om dem och använder huvudet innan de tänder på sina vår-brasor!

Vi vet ännu inte om det kan bli nån brasa alls, det ryktas om eldningsförbud i området. Det ska styrelsen ta reda på till onsdan. Så vi får se.

Vi ska strax äta och maken åker igen efteråt. Det blir bara tre dagar han är utan oss, för han är tillbaka på onsdag efter jobbet igen.

Tråkigt nog måste han jobba på fredag. Alla kunde inte få ledigt samtidigt denna klämdag. De har mycket att göra, så några måste jobba på fredan. Han får ju alltid ledigt en och annan dag när han behöver hjälpa mig med läkarbesök och sånt, så självklart ställer han upp på sitt jobb när de behöver honom. Dessutom har dom en rullande schema så att det blir lite rättvist med ledigheten för dem alla. Vi är till exempel aldrig lediga vid sport och höstlov, som de som har barn och maken vill helst ha semester i augusti, inte i juli som de flesta andra.

Ha en fortsatt solig och varm vårdag!

sunday_04 /Julia

13 kommentarer:

 1. Här har vi också haft/har härligt sommarväder hela helgen.
  Strax ska vi gå ut och sätta oss och fika i solen :)

  SvaraRadera
 2. Det är bra när man inser att man både kan ge och ta. Maken får ledigt när du behöver hjälp, mot att han ställer upp när andra vill vara lediga. Hoppas det inte blir eldningsförbud på onsdag, för det är mycket ris och många grenar som skulle behöva eldas upp, men givetvis måste säkerheten gå först.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är alltid smidigare när man hjälps åt :)
   Det är mycket ris som behöver eldas upp, men vi får se om det är tillåtet att elda upp högen.

   Radera
 3. Visst är det härligt med lite sol och värme!
  Bra att ni tänker på igelkottarna! Vi tycker det är så hemskt med alla kottar som råkar illa ut i valborg.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har tänkt på kottarna i massor med år, det borde ALLA göra!

   Radera
 4. Visst har det varit härligt! Bäst att passa på och njuta! Nosbuffar

  SvaraRadera
 5. Sommarvärme här också
  Ha en bra start på veckan
  Kramiz

  SvaraRadera
 6. Man får passa på att njuta av vädret när vi får sådana här föraningar om sommar. Man kan alltid hoppas att Valborg blir lika fin, men man vet ju aldrig. Det där med att djur kan gömma sig i bråteshögarna är otäckt. Vi hoppas också på att folk tänker till! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 7. Det borde vara lag på att flytta på tidigt upplagd blivande brasa för tänk om inte alla flyttar på den som ni gör!
  Visst är det härligt att det är så varmt och skönt och vi hoppas det håller i sig länge nu ;-)

  Kramizar & Nospuss

  SvaraRadera