Väderprognos för 5 dagar

onsdag 30 april 2014

Valborg…

 

00098

Nu har jag en också Ler.

PICT1518-001

Maken kom med den i helgen som gick, som en mycket för tidig födelsedagspresent. Tillsammans med ett fint fodral att ha den i. Gulligt eller hur. Min pytte-dator har gått i pension efter lång och trogen tjänst och han tyckte att jag nog ville ha en liten dator i sängen. Det är en Samsung Galaxy Tab 3 / 10.1 / 4G. Vi har sparat en tid för att kunna köpa den kontant. Det blir billigast så. Den kostade nästan lika mycket som min laptop = den var dyr!

Den är underbar att handskas med och fungerar nästan lika dant som min Samsung Galaxy Note-mobil. Rätt så tung i och för sig och inget jag kommer att ha med mig ute, längre än till verandan, men toppen att ha i sängen. Och ja, den har plats för både sim- och minnes-kort! Jag behöver inget nätverk till den hemma och den klarar min snabba 4G uppkoppling galant. Härligt! Jag ska nog blogga nån gång från den, bara för att se hur det fungerar, men inte idag.

Jag måste klura ut de finare finesserna först, men se på film, lyssna på eller läsa bok från minneskort och titta på strömmande program har jag redan lärt mig hur man gör.

Jag kommer inte att använda den som mobil, det är den alldeles för stor för. Min Note är nästan i största laget redan. Men det är mysigt att ha den i knäet när jag sitter i soffan. Min vanliga laptop är för tung för det.

Vi vaknade till en solig, men kylig morgon. Termometern har bara orkat upp till strax över nollan ännu och de spår regn mot eftermiddan och kvällen. Typiskt!

Vi vet inte än om vi får tända majbrasan. De som ansvarar för den kommer att meddela det på eftermiddan med en notis på anslagstavlorna. Jag brukar utebli, inte så kul att sitta i rullstol om det är kallt. Maken brukar ta några bilder, så jag får se lite av den också.

Nu ska jag fixa lite frukost till mig, Amanda har redan fått sin. Jag är också hungrig.

Ha en underbar Valborg och var rädda om er!

00025-2 /Julia

9 kommentarer:

 1. Vad roligt med en ny, man vill ju gärna ha något mindre, smidigare i sängen, där stora datorer är lite för klumpiga. Skoj att lära sig alla finesser på den. Här är inte vädret heller så roligt, grått och trist, men man kan (tyvärr) inte ha det fina vädret jämt. Trevlig Valborg! Kram Stationskattmatte.

  SvaraRadera
 2. Tror det är många som kommer avstå från majbrasan ikväll. Det är redan ganska kallt ut och värre ska det bli. Det jamas t o m om snö i natt. Mysigare att vara inne då.

  SvaraRadera
 3. Kul med nya saker och det känns bra att köpa det när man sparat ihop pengarna för då kan man köpa det med gott samvete, matte gör likadant.
  Du kommer att lära dig den hur snabbt som helst.
  Trevlig Valborg på er!

  Kramizar & Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så tycker vi också. Spara först och köpa sedan! Jag lär mig den säkert snart!

   Radera
 4. Så fin! Bra med saker som funkar! Härligt att ni får en extra dag tillsammans.Nosbuffar

  SvaraRadera
 5. Ingen dålig födelsedags present !
  Matte har en Wi-fi surfplatta som hon köpte på REA :)
  Här sparas det också först och handlas sen.
  Tassklappar och Nosbuffar

  SvaraRadera