Väderprognos för 5 dagar

torsdag 3 april 2014

Mulet och plusgrader.

 

9thursday20

Jag vaknade stel idag och hade lite ont också. Det hjälpte dock med två Alvedon. Jag har i alla fall inte nyst lika mycket som igår, men är mer täppt i näsan. Undrar om det är en förkylning på gång ändå.

Jag ska inte göra så mycket, men jag måste nog motionera Amanda och sopborsten lite. Jag har dammat de svarta blanka ytorna redan. Visst är det snyggt med det svarta blanka, men allt syns på dem

Jag funderar på vad vi ska äta i helgen. Jag får prata med maken å höra vad han är sugen på. Jag tror att det finns en hel del ätbart i frysen.

Nu ska jag fortsätta och förhoppningsvis läsa ut boken jag håller på med för att kunna börja på en av böckerna jag hämtade igår.

81Uu4ymmnYL._SL1393_

Det verkar vara en söt kärlekshistoria om två ungdomar från Amish-folket. Jag vet ju inte mycket om deras religion, annat än att de lever som man gjorde förr. Utan elektricitet och annat “nytt” och med häst och vagn istället för bilar. De brukar jorden och gör det mesta för hand, utan nya hjälpmedel. Det blir säkert spännande läsning. Även om jag inte skulle vilja leva så själv.

Jag vill inte ge avkall på till exempel, bilar, telefoner och internet bland mycket annat. Man har blivit duktigt bortskämd under 1900-talets alla uppfinningar. Det var ju då mycket av det vi tar för givet idag började.

Ha en fortsatt trevlig torsdag!

Mer tea 3 /Julia

12 kommentarer:

 1. Mjau, att vara utan Internet vore förspräckligt! Då kan man ju inte jama med sina bloggvänner!
  Kurrelisvansvift från oss kissar & Kram från matte ♥

  SvaraRadera
 2. Kan ju vara intressant att läsa om deras sätt att leva även om man inte själv skulle kunna tänka sig det. Hoppas boken är bra.
  Min matte är också mest täppt i näsan och nyser lite då och då men inget annat direkt. Hoppas du slipper få mer för det är tillräckligt jobbigt att vara täppt.

  Kramizar & Nospuss

  SvaraRadera
 3. Hoppas det inte blir nåt av förkylningen. Ibland har man tur och den liksom försvinner av sig själv.

  SvaraRadera
 4. Hoppas förkylningen ger med sig. Visst är det härligt att det är fredag imorgon! Nosbuffar

  SvaraRadera
 5. Visst är det intressant att läsa om deras sätt att leva! Men matte är som du och skulle inte vilja leva så själv.
  Vi håller tassarna för att förkylningen går vilse inatt och är borta när du vaknar imorgon. :)
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 6. Min matte har sett en så kallad reallity serie på TV om Amish ungdomar , som ska försöka leva i en vanlig stad som "vanliga" ungdomar.
  Det gick ju så där :)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har missat den serien, men jag missar mycket eftersom jag tittar så sällan på TV.

   Radera