Väderprognos för 5 dagar

onsdag 5 februari 2014

Onsdag = halva veckan är över!

 

993wednesday13

Fortfarande plusgrader, fast mulet hela dagen och det har blivit flera gröna gluggar i gräsmattan! Härligt! Fortsätter det såhär kan vi nog åka ut på lite bus på lördag!

Jag har varit duktig och inte börjat på min nyaste talbok, utan läste färdigt den bok jag hade några kapitel kvar på. I sängen lyssnade jag på en gammal Maria Lang deckare. En som jag har hört på tidigare och kunde somna till med gott samvete Ler. Det betydde att jag har sovit gott och lagom mycket!

Idag har jag dock börjat att lyssna på Insurgent. Bok två i Divergent trilogin. Den har varit på hela dagen, jag hade lite svag musik i bakgrunden och spelade några händer Canasta medan jag lyssnade.

Nu tog jag en paus i boken för att blogga, fixa lite mat till mig och tjejerna, men efter mat och disk tänker jag lyssna vidare på den.

Del tre i trilogin: Allegiant

Roth 3

lär jag få vänta ganska länge på! Jag vet inte om den ens finns översatt till Svenska än. Jag vill inte köpa den (och de andra två) på engelska om jag inte måste. Jag får ju läsa/lyssna på den gratis, bara jag har tålamod att vänta ut den.

Jag kan ju låna e-boken så fort den finns på biblioteket. Den lånar jag smidigt och läser på datorn eller på min Letto och har tillgång till den off-line i tre veckor. Sen går det inte att läsa den utan att låna om den. För även om den finns i datorn eller läsplattan går det inte att öppna filerna efter att lånetiden har gått ut. Lånade e-böcker är tidsbegränsade och ska “lämnas tillbaka”, precis som om de var fysiska låneböcker.

Om jag däremot vill lyssna på ljudboken, den kommersiella utgåvan, från biblioteket, kan jag låna den på samma sätt, via datorn, men den finns bara strömmande.

Vill jag inte ha den så och använda “dyr” surf tid på nätet, måste jag vänta tills talboken kommer, gratis från MTM ( Myndigheten för Tillgängliga Medier, f.d. Legimus.) finns den troligen först nån gång i höst och talboken får jag ha i 6 månader om jag vill och den har jag off-line. Jaja, jag får väl se hur jag gör.

Ledsen att denna blogg också handlar om böcker, men de och tjejerna är ju min värld vintertid här på vischan Blinkar!

Ha en fortsatt trevlig onsdag!

blom28 /Julia

5 kommentarer:

 1. Det är bara kul säger matte att läsa om böcker för hon får ju en massa tips på så sätt också.
  Böcker är en stor del av mattes värld också och hade hon inte jobba om dagarna så hade de varit ännu större och givetvis jag hade varit mer delaktig i hennes liv då men nu jobbar hon och hon trivs bra så jag får nöja mig med det jag har, hihi!
  Såg du receptet på den lätta 14 dagars salladen?

  Kramizar & Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tack och jag gör en till helgen om vi kan komma ut å handla vad som behövs till den!
   Kål, morötter, olja och äppelcidervinäger = ALLT liksom *fniss*

   Radera
 2. Precis som matte, enda hon hade hemma var olja och socker!

  SvaraRadera
 3. Matte önskade att hon hade tid att läsa fler böcker än hon gör , men med heltidsjobb ,min blogg och mig och husse att ta tass om så hinner hon inte säger hon.
  Tassklappar o Nosgos

  SvaraRadera