Väderprognos för 5 dagar

måndag 10 februari 2014

Hej mulna måndag!

 

6

Det är lite blåsig men fortfarande milt. Termometern visar +3,4 grader och all spår av snön är borta. Dessutom har småfåglarna börjat med sin vårkonsert! Jag hoppas på att det inte snöar förrän i december igen. Vi längtar efter våren!

Jag har sovit gott, men alldeles för lite. Jag hittade Äntligen, en sedan länge bortglömd talbok:

Gabriel

Den här biografin borde ni läsa, den är inläst av Hans Cederberg i MTMs version. Biografin är ärlig och självutlämnande, underbar helt enkelt. Så jag hörde på den till slutet, jag kunde helt enkelt inte stänga av den då det bara var några timmar kvar vid 9-tiden igår kväll. Talboken är 6 timmar och 45 minuter lång.

Jag visste inte så mycket om honom innan Gunilla (Frasses, Tasses och Simbas matte) nämnde honom i Frasses blogg,

Gabriel-Forss-Gunilla-Hedenby1

att hon sjöng med i hans kör för nåt år sedan. Då vi är dåliga på att se på TV annat än nyheter och sport, såg vi inte honom i Körslaget, först som kommentator 2010 och som tävlande 2011, och andra program som Gabriel Forss medverkade i. Det var många år sedan vi såg på Melodifestivalen, så vi missade honom i dem han var med i också.

Jag snubblade över boken på Legimus förra året och hämtade hem den. Så här står det om boken på Legimus: Självbiografi av Gabriel Forss, 1974- , artist och körledare. Som barn upplevde han att livet var enkelt, det var först i skolan som både han själv och andra upptäckte att han var annorlunda. Han skildrar den svåra och smärtsamma kamp som han utkämpat för att kunna förena sin kristna tro - sprungen ur en frikyrklig uppväxt - med sin homosexualitet. En berättelse om att bejaka sig själv för att leva ett så sant och fullödigt liv som möjligt. Eftersom lånetiden på ett halvår är snart slut var jag ju tvungen att lyssna på den! Jag ångrar bara en sak, att jag inte lyssnade på den genast.

Rekommenderas!!!

Idag har jag lite ont, så det blir nog ett extra träningspass. Ont ska ju med ont fördrivas, sägs det Förvirrad. Det brukar bli bättre efteråt om jag tar ett par Alvedon också.

Några andra planer har jag inte för dagen. Tjejerna får bestämma bus och gos tiderna. TVn lär vara på. Just nu är det Curling på schemat. Det tycker jag om och hoppas att det går bra för både herrar och damer. Det blev ju guld för damerna i Vancouver sist! Herrarna blev utan medalj då.

Ha en fin början på den första OS-veckan!

00026 /Julia

8 kommentarer:

 1. Är man sportintresserad har man dagarna fulla nu. Synd om oss som inte är så intresserade...

  SvaraRadera
 2. Här är det nästan ingen snö kvar heller, bara några högar i skugglägen. Vi hoppas också på våren.
  Vi har inte heller sett honom på tv, men boken låter intressant.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 3. Skönt att er snö är borta helt. Vi har snöhögarna som de skottat upp kvar men de är så skitiga nu.
  Du får sova gott i natt istället - börja nu bara inte på en ny bok, hihi!

  Kramizar & Nospuss

  SvaraRadera
 4. Så härligt att fastna i en bok även om det blir lite si och så med sömnen.. Nosbuffar

  SvaraRadera