Väderprognos för 5 dagar

tisdag 20 augusti 2013

Ännu en lat dag :)

 

00013a

Vädret är väl sisådär. Ömsom sol ömsom mulet, men inget regn och lite över 20 grader ute. Så idag hade vi en filmdag!

Vi såg Maria Langs första bok filmatiserad med Tuva Novotny som Puck Ekstedt, Linus Wahlgren som Ejnar Bure och Ola Rapace som Kriminalkommissarie Christer Wijk bland andra duktiga skådespelare.

30849

Den första filmen i en serie om 6 fristående thrillers.

MÖRDAREN LJUGER INTE ENSAM är baserad på Maria Langs första bok om kriminalkommissarie Christer Wijk, Puck och Einar Bure.

Puck (Tuva Novotny) är inbjuden av sin universitetshandledare att fira midsommar på hans ensliga ställe på en ö i Skogasjön, tillsammans med en grupp andra vänner, däribland Einar Bure (Linus Wahlgren). Sommarnatten är förrädiskt vacker och erotiska spänningar mellan gästerna uppstår. Men när Puck och Einar, som känner varandra sedan tidigare, varit ute och svärmat, hittar Puck en av de kvinnliga gästerna mördad. Einar tillkallar vännen och tillika kommissarien Christer Wijk (Ola Rapace) men när han kommer till brottsplatsen är liket spårlöst borta. Kontakten med omvärlden bryts helt när öns enda båt försvinner. Alla är fångna på ön - och någon i sällskapet är en mördare.

Filmen var sevärd, men kommer inte att bli en favorit. Boken är klart bättre! Men det är böckerna oftast. Vi ser dock fram emot att få se de andra 5 så småningom.

Jag har i alla fall nästan lyssnat klart på hela Maria Langs produktion. Jag har ca 7-8 deckare kvar att lyssna till Ler! Utom de 4 ungdomsdeckarna som hon också har skrivit.

Ha en fortsatt trevlig tisdagseftermiddag och kväll!

92tuesday14 /Julia

7 kommentarer:

 1. Säger matte också att böckerna brukar vara så mycket bättre, dels gör man sig en egen uppfattning om hur det ser ut och personerna och sen stämmer det inte med filmen!

  Kramizar & Nospuss

  SvaraRadera
 2. Många deckare gör sig bättre i bokform än i filmversion. Har inte sett just den här filmen, men misstänker att boken är bättre även här?

  SvaraRadera
 3. Good Day Julia, hope you are well today. I've missed visiting and hearing about you and family. Take good care...Kitty & Loretta

  SvaraRadera
  Svar
  1. I 'm busy... LOL
   We have holiday and do a lots of other things than sitting at the computer all day :)

   Radera
 4. Låter som en spinnande film om man nu inte läst böckerna :)
  Man blir ofta besviken då säger min matte.

  SvaraRadera