söndag 18 september 2011

Vilken lördag vi har haft!

 

00001-1

Som jag skrev i fredags, åkte vi till biblioteket efter lunch och inte tidigt på förmiddagen som vi brukar. Det gör vi nog inte om. Hela dagen tycktes var borta innan vi var hemma igen på sena eftermiddagen.

Morgonen började som vanligt med frukost för två. Efteråt tycke maken att han skulle plocka upp och bära iväg fallfrukten till Bambi i skogen.

Det gjorde han och kom tillbaka med trattisar.

PICT0453

Bara så där hittade han en klunga av dem som han raskt plockade med sig.

Det var ca 1 liter som räckte gott att smör steka och lägga på var sin macka till théet. MUMS!

Upplösningen av mususlings thrillern:

PICT0443

Husse såg nåt lurvigt konstigt en bit in under soffan och undrade vad det var. Han hittade en stendöd rätt så stor musling. Den var äntligen hittad efter nästan tre veckor! Till Smulans och Amandas förtret förpassade husse den snabbt ut i naturen, matte hann inte ta en bild på den ens.

Biblioteks besöket var precis så lyckad som jag väntade mig. Jag är numera en talbokslåntagare! Det vill säga att jag får låna fritt från deras stora DAISY samling också. Där finns massor med skatter! En glad överraskning till fick jag, när jag kvitterade ut min hög med böcker.  Det var då jag fick veta om den extra bonusen i form av längre lånetid som man har. Som talbokslåntagare får jag ha böckerna längre tid hemma än vanligt. I hela 6 veckor istället för de vanliga 3. Ända till den 31 oktober får jag ha dem om jag vill. (Jag var lite orolig, för jag trodde inte att min lånetid skulle räcka till den 12, då jag ska till doktorn.)

Efter biblan gick vi en promenad runt i centrumet i solskenet. Det finns många kuliga små affärer där. Vi satt på torget och tog var sin strut med hemmagjord italiensk glass som var himmelsk! Den hade jag velat smaka på tidigare, men då hade vi inte riktigt tid till det. Det var många som gjorde som vi, satt på bänkarna och njöt av höstsolen.

Sedan var det dags att handla. Vi hade gott om tid till det. När vi hade plockat allt vi behövde i kundvagnen var det snart dags att åka hem.

Vi var hemma vid 6-tiden och jag var dödstrött och vi var hungriga som vargar. Det blev inga kulinariska mästerverk direkt. Vi åt varma mackor och drack thé. Ingen av oss kände för att laga nåt mer avancerat. Det var gott och vi blev mätta, det var huvudsaken!

Vi insåg att valet av tiden inte var så lyckad. Vi brukar ju vara på väg hemåt när vi åkte. Hela dagen gick och vi fick inget annat gjort. Vi ska inte åka så sent en annan gång om vi inte måste.

Jag orkade knappt att fixa in böckerna på datorn, var inte ute på nätet och läste bloggar. Sa inte ens hej till mina vänner på fejjan. Det är sällsynt att min dagliga blogg uteblir, men jag orkade inte skriva igår kväll. Min väninna talade jag med, men hon mådde dåligt. Lite uppmuntrad blev hon efter vårt samtal, men hon behöver professionell hjälp och det snabbt, inte bara mediciner. Hon behöver få ur sig allt som har hänt och som hon mår dåligt av, kunna lägga allt det det tråkiga bakom sig. Hon har samlat på sig mycket de senaste åren. Jag vet bara en bråkdel av det, tyvärr. Jag vill inte verka nyfiken, hon måste berätta av fri vilja och när hon känner sig mogen för det. Jag vill inte pressa henne. Hon har mer än nog just nu. Jag hoppas att hon mår bättre idag.

Ha en fin söndag, jag återkommer med dagens händelser på eftermiddan.

Kittys /Julia

8 kommentarer:

 1. Grattis till musfångsten, synd att ni inte fick behålla den. Trattisar som är så gott, matte dreglar nästan! Härligt med längre lånetid. Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Där gick det hål på bubblan att muslingen lyckats fly och kunde berätta om sitt äventyr, hihi!
  Nu har ni provat på den tiden och matte förstår er, hon gillar också helst att ha gjort sakerna innan på dagen så man kan koppla av sen.
  Vad bra att du har längre låntid på böckerna.
  Gott med glass, blir lite småsugen!

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
 3. Daisyböcker är jättebra att de finns, fick lyssna på några för några år sen men jag hade svårt med uppläsarna. De skiljer sig rejält från de skådisarna som läser vanliga CD och MP3 böcker. Daisy uppläsarna skall vara så neutrala de kan när de läser. Det är kanske bara en vanesak?

  Så bra att mususlingsmysteriet fick sin upplösning. Synd bara att damerna inte fick ta hand om dem, det hade de säkert velat. :)

  Nosgos & Kram

  SvaraRadera
 4. Det är skillnad på att vara "nyfiken" på så sätt att man vill veta för vetandets och skvallrets skull och på att vara nyfiken på så sätt att man hoppas kunna förstå bättre.
  Att ärligt fråga om det som händer är inte att vara nyfiken, utan man vill bara väl.
  Många berättar inte allt för de tror att de bara tjatar och gnäller, men det har man rätt att göra när något hemskt händer.

  SvaraRadera
 5. Konstigt hur olika man ser på saker och ting - vi säger att muslingar måste vara skogens guld (fast brungrått guld). lillie håller på trattisarna.
  nosgos å gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 6. Tänk att musen hittades till slut. Ja, ni kissar hade nog sett att musen låg där, förstås. Matte vill också gärna göra sina ärenden tidigt för att ha dagen fri sedan. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 7. Skönt att muslingsdramat kom till ett slut, även om det inte var lyckligt - åtminstone inte för muslingen :-)
  Blir så avis på trattisarna, jag kan inte åka upp till Hunnebo nu så det är massor med svampar som undgår mina giriga fingrar :-)
  Hoppas din väninna mår bättre snart. Du har säkert helt rätt i att hon behöver få det ur sig och att man inte ska skynda på processen utan låta det komma i sin egen takt.
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
 8. SÅÅÅ taskigt av er husse att kasta ut musen bara så där !!
  Kanon att du får låna böckerna än längre tid :)
  Matte är avis på Trattisarna som din man plockade !!

  SvaraRadera