måndag 5 september 2011

God morgon soliga ljumma måndag!

 

good_morning_14

Efter en mild natt visar termometern redan 20,2 grader ute. Jag har öppnat ytterdörren mot verandan till glädje för Smulan och Amanda. Synd att det blåser lite. Det blåser rakt mot huset och myggnätet för dörren skyddar inte mot insekterna som den brukar. Fast de sjunger nog på sista versen, skönt.

Jag har sovit gott, men har mer ont än jag hade igår. Inte så konstigt egentligen. Jag satt i rullstolen hela dagen igår. Det brukar jag inte göra, utan sitter i soffan också. Bara för att få en annan sittställning och vila ryggen. Men jag pulade med datorn hela dagen och det är enklare att sitta kvar i rullstolen, än att flytta på den. Vi har så mycket på bordet, för att ha nära till hands för mig, att jag inte kände för att röja och flytta på allt. Så jag får skylla mig själv. Inte vilade jag något heller, jag glömde bort det helt enkelt, jag hade ju så roligt.

Nu äntligen börjar jag få i samma ordning på programmen i datorn som jag vill ha och är van vid. Jag har skapat genvägar på skrivbordet till dem som jag flitigast använder och kan komma åt dem med ett klick/dubbelklick. Jag behöver inte leta via startmenyn. Windows 7 har en praktisk rad längst ner där man kan placera de ikoner man oftast använder. Automatiskt finns ikonen för Startmenyn, Exploder, Utforskaren och Media spelaren, nu har jag fyllt på med Chrome, Live Writer och Cardgames. Nu är de också på plats, skönt. Egentligen går det nästa lika fort med genvägen från skrivbordet, men varför inte om jag nu kan göra det.

Jag har inga direkta planer för dagen. Bara mina dagliga övningar, att busa med jamisarna och ta dagen som den kommer. Kanske sticka lite också. Jag får se.

Jag har ätit en för mig ovanligt stor frukost. Jag kokade ett par ägg för en gång skull. Jag åt ett av dem och jag tar den andra senare, kanske på en macka till middag. Nu är jag proppmätt och smuttar på andra muggen thé.

Ha en fin dag fast det är måndag Blinkar!

Nalle å kisse kram/Julia

9 kommentarer:

 1. hej.
  det är bra att du gör dina övningar.
  här är oxå rörigt,mest för att sambon släpar fram massa garn han virkar med..
  ha en bra måndag!

  SvaraRadera
 2. Här har det oxå varit varmt hela natten.
  Men sen i förmiddags så öser regnet ner :(
  Här har det mest vilats och utövats spinnhealing på matte idag med.
  Ha en fortsatt trevlig måndag :)

  SvaraRadera
 3. Det är så lätt att glömma bort sig när man håller på med nått kuligt.
  Du får ta igen det som går att ta igen idag så kanske det onda släpper till i morgon.
  Hos oss har det regnat, trist!

  Kramizar & vovisar

  SvaraRadera
 4. När man blir fångad av något, går tiden jättefort och man kan bli sittande länge. Skönt att det börjar bli ordning på datorn nu, så att man känner igen sig. Hoppas verkligen att insekterna snart är borta. Sådant märker man aldrig av på nionde våningen, men det är en helt annan sak på verandan kan jag tro. Kram Stationskattmatte.

  SvaraRadera
 5. Skönt när man får det ordnat som man vill i datorn, annars går så mycket tid i onödan till att leta. Trivs själv bra med genvägarna nere i kanten, för där räcker det med ett klick - skönt att slippa det där dubbelklickandet.
  Håller med om att tiden bara rinner iväg när man sitter vid datorn. För mig är det lite som med stickning - "bara ett varv till", "bara ett klick till" :-)
  Hoppas det går bra med ditt stickande nu!
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
 6. Håller fullständigt med övriga här, att när man sitter vid datorn då går tiden så jamars fort, förstår inte det :)
  Här regnar det idag och ska väl fortsätta ngn dag till vad vi sett på nätet, hösten här här.

  Tass Tass

  SvaraRadera
 7. Skönt att få allt klart som man vill ha det, trist att du får ont. Du får ta en riktig vilodag.Nosbuff

  SvaraRadera
 8. Jag har ett tips om ett gott the eftersom vi verkar dricka det lika mycket :)
  Idag var jag in i en teaffär som sålde en blandning som heter prinsessblandning. Den innehåller apelsin, citron och jordgubbe, den luktar jättegott och smakade även gott.Det är ett löste, det kanske inte framgick ;)

  Jag ville bara dela med mig eftersom jag tycker att det var så himla mumsigt :)

  SvaraRadera
 9. Frey:

  Alla tips på gott te är välkomna, toppen att prinsessblandningen är ett lös te, för vi använder inga tepåsar. Jag brygger teet på engelskt vis med förvärmd tekanna och allt :)

  SvaraRadera