fredag 9 september 2011

Go'morron soliga fredag!

 

53

Solen skiner redan nu på morgonen, men det är lite kyligare ute, termometern har krypit upp till 13,8 grader ändå.

Idag blir det till att vänta igen. Precis som alla andra fredagar. Vi längtar mycket efter maken/husse efter hans arbetsvecka. Jag vet att han längtar lika mycket efter oss. Jag är lite nyfiken på vad brevbäraren har haft med sig under veckan. Visserligen väntar jag inte på något speciellt, men jag vet ju aldrig vad maken hittar på eller inte berättat om Blinkar.

Jag har pratat med min väninna, hon har fått komma hem, men hon mår inte speciellt bra. Tur att hon har assistent dygnet runt (det har hon annars också), nu är assistenten viktigare än någonsin. Det var hon som ordnade så att min väninna fick komma till sjukhuset i några dagar. Nu gäller det att min väninna får tag på rätt psykolog att prata ut med. Att hon får ur sig allt hon mår dåligt av. Någon hon litar på och vågar öppna sig för, någon som kan hjälpa henne. Jag håller tummarna att hon får den hjälp hon så väl behöver och inte bara medicin. Även om det kan hjälpa lite för ögonblicket. Hon måste få bearbeta allt som har hänt det senaste tiden. Visst är jag bra på att lyssna, men jag kan ju inte göra mer. Dels bor vi så långt ifrån varandra, dels har jag inte den utbildning som behövs.

Vi ska inte göra så mycket medan vi väntar, bara ta ett varv med sopborsten genom rummet för att få upp lite dammtussar och annat som har hamnat på golvet under den gångna veckan. Jag har gjort hälften av mina övningar, resten gör jag efter städningen. Jag ska nog vila lite också, om jag nu kommer ihåg det. Jag har en tendens att glömma bort det och när jag kommer på att jag skulle må bra av lite vila är klockan för mycket, ingen idé att gå och lägga mig vid fem snåret. Jag vill inte vända på dygnet.  Det är lätt gjort annars om jag inte ser upp. Jag har ju inga direkta tider att passa förutom mat och medicintiderna. Dem håller jag stenhårt däremot, det är säkert därför mina sockervärden är helt normala. Förmodligen är det dags igen att trappa ner mina Metformin ytterligare, jag äter ju bara 4 om dagen sen ett år tillbaka. Mitt piller mot farliga blodfetter har jag också fått sluta med sedan sist jag var på läkarbesök. Jag får se vad hon säger den här gången, jag ska till henne den 12 oktober igen. Jag går 2 gånger om året.

Nu är det lika bra att jag sopar av golvet medan Smulan och Amanda sover. Sopborsten är skojsig att jaga… Det tar längre tid om dom ska “hjälpa” till Skrattar högt.

Ha en riktigt fin fredag!

11 /Julia

6 kommentarer:

 1. hej.
  ja mediciner är viktigt att ta,här har jag Atarax som jag äter för min ångest och depression.införskaffade en medicinbox,och det gör det lättare att komma ihåg och ta medicinen.
  ja sopborste är kul ,det tycker pip och mure med!
  /ha en härlig fredag.

  SvaraRadera
 2. Fniss, det där med sopborstar är poppis här också. Lite fuskigt att sopa när husets damer sover, tycker jag!

  Hoppas din väninna mår bättre snart.
  Nosgos

  SvaraRadera
 3. Så duktig du är som är så disciplinerad med dina tider, jag vänder alltid på dygnet när jag inte tvingas upp på grund av jobbet :-)Hoppas du får det beröm du förtjänar hos läkaren, för det måste ju vara tack vare din målmedvetenhet som värdena är så bra.
  Hoppas din väninna får all hjälp hon så väl behöver!
  Sopborstejakt låter jamarkul :D
  Ha en fin helg med maken och missarna :-)
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
 4. Att jaga sopborste gillar jag också, när mattemor tar fram och ska sopa köksgolvet har stor hjälp av mig och Affi och hon blir lika glad varje gång! Nä säger matte att hon inte blir, tydligen drar vi ut skiten igen! Kan jag aldrig tro!
  Hoppas att din väninna får bra hjälp, medicinen kan ta den värsta toppen/dalen men annan mänsklig hjälp behövs alltid. Jobbigt när man mår så dåligt.
  Härligt att det är fredag!
  Ps. Syrran hälsar och tackar för grattiset, matte ska lära mattemor hur hon ska skriva hos dig men de får inte loss tummarna, hihi!

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
 5. Att kunna lyssna är en viktig egenskap, tror säkert att det hjälper även om man inte kan göra allt men att finnas där. Hoppas att ni får en riktig myskväll.Nosbuff

  SvaraRadera
 6. Det låter kul att jaga en sopborste ?!
  Har aldrig provat det eftersom vi ingen har :(
  Hoppas er mattes väninna får den hjälp hon behöver !!
  Önskar er en trevlig helg !

  SvaraRadera