måndag 12 september 2011

God morgon gråa, varma måndag!

Nallismorrn
Vilken kväll och natt vi har haft igår! Jag tyckte att jag hörde att det regnade vid ½8-tiden igår kväll, såg en blixt och loggade ur genast. Jag lyssnade efter Åskar, men hörde inget tillhörande muller. Jag kunde lika gärna börja göra mig i ordning för kvällen, det tar ju en bra stund för mig att komma i säng.


Det blev så tyst efter en stund och jag trodde att regnet hade upphört. Jag fnulade färdigt, tog min ljudbok och gick och la mig tidigt. Vi låg och gosade i sängen som vi gör varje kväll. Då öppnade sig himlen! Vilket skyfall vi fick. Regnet öste ner. När det kommer så kraftiga skurar, brukar dom inte vara så länge, men igår öste regnet ner i flera timmar. Jag såg flera blixtar, men fortfarande hördes inga åsksmällar . Regnet avtog så småningom och övergick till vanligt hällregn.


Min lilla knasboll till Amanda gick ut i rastgården för att titta lite mitt i den värsta vätan. Hon var inte ute mer än ett par minuter, men ut skulle hon. Smulan rullade ihop sig på sin vanliga plats på långkudden och somnade. Vis av erfarenheten hade jag tagit med mig en handduk till sängen, den brukar behövas vid regnväder. Tur var det, för Amanda var genomblöt när hon kom in. Hon hade skakat av sig det värsta redan under sängen och jag fick torka av resten med handduken så gott det gick. Sedan kröp hon in under mitt täcke för att bli varm igen. Himmel så kall hon var, min vanligen så varma värmekälla, mitt lilla element, men det tog inte så långt tid för henne att bli lika varm och gosig som vanligt.


Regnet upphörde framåt natten. Jag hade velat veta hur mycket som hade kommit, men maken hade tagit in regnmätaren för hösten när han klippte gräset i lördags.


Det är en varm morgon, termometern visade dryga 14 grader redan vid 6 tiden. Nu vid ½8 är det behagliga 15,7 grader ute. Det är grått men vindstilla. På träden utanför är grenarna och löven helt stilla. Himlen är jämngrå och det verkar vara “lågt” till tak.


Jag mår rätt så bra, har bara lite ont. Inte mer än vanligt, alltså. Vi har inga måsten mer än det vanliga. Min träning och bus med Smulan och Amanda. De ligger och sover efter första morgonbuset. De har fått dela på en skiva rökt kalkon. Jag lägger en skiva extra bredvid mina mackor till dem. De är vana att få smaka på det jag har på mackorna. Jag har ju oftast nån form av köttpålägg och alltid ost på ena mackan. På den andra blir det oftast nåt sött under ostskivan. Lemon Curd eller min aprikosmarmelad. Jag brukar göra den på torkade aprikoser. Det blir alldeles för dyrt att göra marmeladen på färsk frukt. Den är jättegod.


Jag ska fortsätta med min stickning, några varv klarar jag säkert idag också. Jag ska lyssna på en bra bok under tiden. Jag tror att jag tar Jane Austens Stolthet och Fördom, den har jag inte lyssnat på förut. Den ingick i bokskatten jag fick av Alice gulliga matte Eva för nån vecka sedan. Jag har läst den i gymnasiet har jag för mig. Den finns i vår DVD bibliotek i en BBC inspelning och jag har sett den för några år sen.


Förhoppningsvis har det regnat klart för denna gång. Men det är ju höst, vad annat är att vänta. Våra äpplen skulle behöva några veckor till med fint väder för att mogna. Päronen också.
Ha en trevlig tisdag!
Kaffekopp/Julia

5 kommentarer:

 1. hej och godmorgon!
  här hade jag en hemsk mardröm inatt,usch och fy,tog ett bra tag att få bort den!
  smart att ta med dig handuk så du kunde torka av henne! här har vi 18,3grader ute nu,lite kvavt...
  jag ska gå ner till biblioteket sedan och lämna tillbaka 2böcker,och se om jag hittar några nya att låna!vi fick 19middagar til oss 2 för 256kr idag på citygross,läs mer om det i bloggen!
  ha en fin dag.

  SvaraRadera
 2. Det är rena aprilvädret just nu tycker jag. Synd att det inte ÄR april också... :-)
  Stackars Amanda som blev så våt och kall - ingen risk att Frasse hade drabbats av det - han tassar ju knappt ut ens om det är strålande solsken...
  Hoppas värken fortsätter att ligga lågt.
  Lycka till med stickningen, du måste ta en bild och visa så småningom!
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
 3. Det kom säkert en hel del regn om det höll på så länge och så mycket.
  Ja, vilken knasfia som tvunget ska ut! Hade det inte räckt med att titta ut genom luckan?
  Hon ville kanske duscha, hihi!

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
 4. Vi hade också ett riktigt ruskväder igår. Först tyckte vi att vi hörde Åskar, men han måste ha hälsat på någon annanstans sedan. Fast regnade gjorde det minsann! Stolthet och fördom finns nog i många inspelningar, men jag gillar den där Colin Firth spelar Mr Darcy. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. Ja oj vad det öste ner! Förstår att det Amanda behövde bli varm efteråt. Hoppas att ni har haft en bra dag.Nosbuff

  SvaraRadera