lördag 10 september 2011

God eftermiddag på er!

 

Skafferilördag

 

Hej igen, lite uppdatering om dagens aktiviteter. Maken håller på och målar vidare på huset. Det är lite kvar. Han tyckte att det var bäst att passa på i det fina vädret. Just nu håller han på med att olja in räcket på verandan på utsidan och vi har två sura damer som inte får hjälpa husse med arbetet hur gärna dom än vill.

Vi gjorde ett avbrott för lunch nyss. Den var enkel. Yoghurt med flingor bara. Till middag ska det bli min kycklinglevergryta med grädde, syltlök och apelsinjuice! Det var länge sedan vi åt kycklinglever, vi gillar det skarpt båda två, för att inte tala om Smulan och Amanda. De mumsar i sig den med sås och allt. Efterrätten blir chokladglass med ljummen hallon sås av egna hallon. MUMS!

Jag glömde att berätta att jag fick mitt andra nystan med garn, den kom i veckan. Jag hade nästan glömt att jag beställde två gigantiska garnnystan samtidigt i växlande färgnyanser.

Här är den första i olika blåa nyanser

PICT0441

och här är den som kom igår

PICT0449

den går i rosa och ljust grått.

De väger 350 gram nystanet och räcker till minst en sjal var. När man stickar, ger de ett naturligt färgmönster utöver själva stickmönstret.

Den här sjalen är stickad med det “rosa” garnet.

001 

Så här vacker blev den. Undrar om jag kan få den lika vacker? Jag fattar i och för sig hur de har lyckats med att få färgerna skifta så jämnt, men det löser sig väl.

Jag nöjer mig med att sticka den som är enklare först som övning av det blåa garnet nu. Den rosa får vänta tills jag får min vänstra hand att samarbeta bättre, i den är mönsterstickningen mycket mer avancerad. Jag får ta ett varv i taget, mönstret är enkelt på den här första sjalen. Rätstickning med vissa varv med “tappade” maskor som ger själva mönstret och strukturen på sjalen.

Så här ser den ut

002

Den är också fin och ger en bra övning!

Maken knegar på med målningen. Snart är han klar med oljan på framsidan också. Smulan och Amanda får följa husses arbete från rastgården. Verandan får de inte gå ut på just nu. De får vänta tills linoljan sugs in i träet.

Ha en fortsatt fin lördag!

grweekend  /Julia

3 kommentarer:

 1. hej.
  men är det inte för fuktigt ute nu för att olja in? jag vet inte hur ni har det men här är jättefuktigt i luften ,det har ju regnat typ hela veckan :-(
  idag blir det flintastek och sallad till midag,mums!

  SvaraRadera
 2. Jisses vilka STOORA nystan , tänk att få leka med dom ;-)
  Här har det varit mulet mest hela dagen , men nu klarnar det visst upp.
  Matte o husse har varit på tippen och slängt källsorteringsgrejer och sne så har dom visst varit o handlat lite.
  Nu ska visst matte snart börja med middagen , här blir det Baconlindad kycklingfilé , stekta champinjoner och kokt ris :)
  Ha en trevlig lördag kväll !

  SvaraRadera
 3. Båda sjalarna är jättefina säger matte, själv skulle jag gilla att leka med de båda nystan och nä jag är ingen katt, hihi!
  Rådjuren och älgarna kommer att bli superglada av god frukt, bättre att de får det i skogen än att de ska plocka från träd och fastna.
  Så hjälpsamma tjejerna är som vill hjälpa till men det är nog bäst att husse fixar det själva!

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera