Väderprognos för 5 dagar

tisdag 1 augusti 2017

Sorry, jag har varit upptagen...


.. med förra veckans sim-thriller. Tänk så duktig Sarah Sjöström är! Jag såg alla sändningar och virkade under tiden.


Denna gången blir det en trekantig sjal till mig själv av Dropps BabyAlpaca Silk. Den blir allt mörkare blå. Här är jag ungefär halvvägs. Det fattas två olika blåa nyanser. Alla färger blir lika breda som den ljusaste blå. Jag började med två trådar natur, alltså inte vitt. Sedan en tråd natur och en tråd ljusblått. Efter det är det två trådar ljusblått. Nästa kombination blir en tråd ljusblått och en tråd mörkare blå, för att avslutas med två trådar mörkare blått. Ny bild kommer när jag har virkat sjalen färdigt.
Min gardinkappa går långsamt, hittills är ca 25 cm klart. Det är tunt garn och är svårare att hålla i. Så, jag växlar i mellan och tar den som känns bäst för tillfället. Med sjalen behöver jag inte räkna i alla fall och med grövre garn och virknål är det lättare.

Jag har även kokat en omgång med fikonmarmelad av torkade fikon. Det är bara fikon, lite vatten och syltsocker. Inga konserverinsmedel eller annat konstigt.



Det blev inte så mycket denna gång, med det räcker ett tag. Burken i mitten är en gåva. Nu har bästaste P tre olika marmelader som väntar. Aprikos, björnbär och fikon. Det är bara aprikosmarmeladen som är gjord på färsk frukt. Björnbären var frusna och fikonen torkade.

Nu blir det mindre TV-sport och mer ljudbok. Allt återgår till det vanliga med andra ord.

Ha en fortsatt trevlig tisdag!

 /Julia

4 kommentarer:

  1. Vilken god gåva P kommer att få, mums.
    Sara är jätteduktig, vi har inte sett det men matte har läst om det.
    Måste bli en mjuk och skön sjal, snygg!

    Nospussar & kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. P gillar sötsaker 😉. Sjalen är/blir jättegosig och mjuk!!!

      Radera
  2. Simningen har varit spinnande! Så häftigt med din virkning och så blir det så vackert! Matte önskar att hon kunde hon också.
    Ta tass om er! Nosbuffar

    SvaraRadera