Väderprognos för 5 dagar

fredag 18 augusti 2017

Var ute igår...


... Jag hade tid på vårdcentralen. för att träffa min diabetessköterska
Allt gick bra tills jag skulle ur färdtjänsten vid vårdcentralen. Min elstol vägrade röra på sig trots att den var nyladdad. När ett minustecken visar sig på manövreringstavlan är det nåt fel. Detta har ju hänt av och till många gånger och jag kunde häva det genom att "tippa" stolen bakåt och tillbaka, men igår hjälpte inget.
Jag hade ju fått löfte om att SUDEXO skulle gå igenom stolen i slutet av maj, men inget hände under hela sommaren. De sköt upp servicen flera gånger. Mycket att göra, semestrar och så vidare. Jag har hört de flesta av undanflykterna.
Det var tur att detta hände utanför vårdcentralen. Min ledsagare gick för att hämta en arbetsterapeut för att hjälpa till. Stolen las i frilägen så småningom, då kan man mekaniskt skjuta på och jag rullades ur färdtjänsten.
På något sätt fick jag igång stolen trots allt, till allas glädje, inte minst min.
Vid det här laget var jag duktigt upprörd och lite försenad. En man på labbet försökte ta blodprov, men misslyckades två ggr. Då sa jag att nu har han lekt färdigt, jag hade inte tid och skulle återkomma efter mitt bokade besök. Mitt blodtryck har aldrig varit så högt och jag sa till sköterskan att jag går och fixar blodprovet, tar 5 minuter och kommer tillbaka. Det var inga problem. Blodprovet togs av en annan sköterska utan några problem och mitt blodtryck var helt normalt (140/80) när jag hade fått lugna ner mig och andas en liten stund.

Jag vågade inte stänga av rullstolen alls under något längre längre uppehåll, som jag brukar, inte heller när jag var på biblioteket och sedan när jag uträttade resten av mina ärenden. Hela vägen hem var stolen på också under bilresan.
Jag kom hem i alla fall, Suck...

Märkligt nog kommer SUDEXO på onsdag i nästa vecka och hämtar den eländiga elrullstolen, berättade min arbetsterapeut i telefon på eftermiddan. Den måste också sänkas, den är alldeles för hög för mig. Går inte det, måste de byta ut den!
Jag undrar stilla när de skulle ha dykt upp om jag hade råkat ut för detta nån annanstans än just utanför vårdcentralen.
Jag hade ju väntat på service på stolen under hela sommaren. Jag var inte ute alls i juli! Vem vågar sig ut i en opålitlig elrullstol, inte jag!

Ja, nu vet ni hur gårdagen var för mig. Slutet gott, allting gott trots allt.

Förresten, här får ni ett par bilder på Amandas prat kompis i huset bredvid. Hon talar alltid om när hon ser Chalie, ca 6 mån, ifrån vårt sovrumsfönster.

Då sitter de i varsitt fönster och de "jamar" med varandra en stund. De är så söta båda två.

Ha en fortsatt trevlig fredag!


 /Julia

6 kommentarer:

 1. Svårt att lita på folk som inte kommer och hjälper en. Helt otroligt. Skönt att du fick hjälp till slut iaf.
  Roligt med katter som liksom pratar med varandra på sitt sätt.
  Många kramar till dig och Amanda ❤❤

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu blir det i alla fall avhjälpt 😺. Jag hoppas egentligen på att få en ny elrullstol!
   De 😻 gillar 😻 att "jama" med varandra! Charlie är jättesöt!

   Radera
 2. Väldigt dåligt att de inte kommer och servar stolen för det ska ju göras med jämna mellanrum och de ska ju inte göra det senare än utsett datum.
  Typiskt att den skulle strula precis när det var sånt du skulle göra men kanske den bästa platsen att få hjälp - tur i oturen.
  Skönt att allt fixade sig till slut och att du kom hem igen.
  Kul för gullungarna att de kan prata med varandra.

  Kramar & Nospussar

  SvaraRadera
 3. Absolut! Nu såg de att stolen ÄR så opålitlig som jag har tjatat om länge!!!

  SvaraRadera
 4. Det var ju "tur" att den gick sönder utanför vårdcentralen då, men visst är det märkligt att du ska behöva vänta! Inte ok någonstans. Skönt att det gick bra till slut ändå. Hoppas nu att du får en ny stol så att du vågar dig ut och inte behöver vara orolig.
  Vad kul med en kompis att jama med!
  Ta tass om er båda. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. De ska hämta stolen på onsdag, sen vet jag inte hur långt tid resten tar....

   Radera