Väderprognos för 5 dagar

måndag 14 augusti 2017

Tiden rinner....


...rinner iväg, trots att jag gör knappt någonting nyttigt. Jag hoppades att min sjal skulle bli klar i helgen, men inte då.
Jag har letat mig blå efter ett mönster, som jag hittade så småningom på nätet efter att ha glott på 1000-tals. Ännu en sjal, fast från 70-talet. Jag har stickat mönstret flera i olika färger, till mamma, min svärmor och mig, men hade inte mönstret kvar.Nu har jag flera nya projekt på gång. Både virkning och stickning. Jag måste ju prova att sticka också. Det var ju det jag gjorde mest förr. Jag tänker prova i alla fall och denna verkar lagom enkel att börja med.
Stickor har jag redan. Jag beställde ett gäng 80 cm rundstickor billigt på nätet och de kom för några veckor sedan. De är av bambu och plast och plasten är i olika färger , en färg till varje storlek. Lite kul faktiskt!
Garn har jag gott om. Både billigt akrylgarn, blandgarn och finare garn av ull, mohair och alpacka att sticka med.
Jag tror att jag börjar med en lite billigare ull blandning, som är jättemjuk och gosig. Jag har några nystan med en färgblandning av natur med en skiftning  mot ljust latte. Lagom neutralt. som går till det mesta. Jag kan ju inte bara använda blått till allt 😉...
Men allra först ska jag avsluta min sjal. Jag har 12 varv att virka kvar. Visserligen blir varje varv lite längre, men jag borde bli klar med den om jag arbetar istället för letar nya mönster.

Ha en fortsatt trevlig måndag!


 /Julia

6 kommentarer:

 1. Så kul att göra något man tycker om och som blir så fint! Ta tass om er. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Handarbetet får ju mina dagar att gå, om jag inte glor på en massa mönster. Jag lyssnar ju på bok och musik under tiden 😺.

   Radera
 2. Hej vännen😀 Jag har åxå börjat sticka det ska bli en filt till Elvis från alla restgarner jag har sparat. Kram o nosgos från Elvis o Yvonne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Elvis blir säkert glad, lycka till!
   Jag har inte provat att sticka än. Måste virka färdigt sjalen först.

   Radera
 3. Den sjalen på bilden ser riktigt härlig ut.
  Tiden springer iväg oavsett vad man gör och tyvärr går det inte att bromsa den lite vilket hade varit skönt ibland, hihi!

  Kramar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja och den är "lättstickad" som jag kommer ihåg. Nu gäller det bara att min trasiga vänsterhand också vill sticka igen...

   Radera