Väderprognos för 5 dagar

fredag 11 september 2015

En ovanligt lyckad torsdag!


Vilka härliga äventyr det blev igår i det ljuvliga sommarvädret! Inte bara en utan två. Jag tog mod till mig och "provkörde" ner till centrum på egen hand direkt efter lunch. 
Ni anar inte vilken härlig känsla det var att helt själv ge sig iväg och uträtta ärenden!!! Det har jag inte gjort sedan jag blev sjuk 2008!!!
Visserligen var det lite trixigt att hålla i kundkorg med min "trasiga" hand och köra elrullstolen med min högra, men personalen var mycket hjälpsamma i de affärer där jag handlade.

Efter middagen kom Eva och vi gav oss iväg till biblioteket och mitt andra äventyr för dagen. Vi på och med hjälp av fyra hjul fick gå in allra först och jag tyckte att jag nästan satt i knäet på kvällens huvudperson, fast han stod upp:

Han höll ett lysande föredrag om sin senaste bok "Blå Stjärnan". Jan Guillou är ju en utmärkt retoriker och lockade den fullsatta Kultursalen till många skratt. 
Hans inledning med att beskriva hur det kommer sig att en författare skriver spionromaner, böcker av typen Arn för att sedan ge sig på nittonhundratalet var i sig tämligen märkligt. Alla trodde vi att han talade om sig själv, men det var Ken Follett han beskrev! Bara detta var ett mycket lyckad retorisk grepp!Frågestunden efteråt var lika rolig trots att bibliotekarien hade en smula bråttom med att avsluta den härliga underhållningen.
Jan själv frågade med ett skratt om hon måste vara hemma innan "utegångsförbudet"... Den repliken lockade oss till nya skrattsalvor!Vi var inte tillbaka förrän vid halv niotiden. Först körde vi tillbaka elrullen till "laddningsrummet" med hjälp av en tjej ur kvällspersonalen som fungerade som dörröppnare. Alla dörrar var ju låsta sedan flera timmar.  
Eva och jag hade en mysig pratstund i mitt rum en lång stund efteråt om vår ovanligt roliga kväll.

Jag trodde att jag skulle sova gott efter min roliga dag, men jag var övertrött och kunde inte somna, så jag tog fram den första boken i serien, Brobyggarna, och började läsa om den för andra gången liggande i sängen. Det är toppen att min nya läsplatta har bakgrundsbelysning! 
Idag lär det definitivt bli en vilostund efter lunch :)

Ha en härlig fredag!
 /Julia18 kommentarer:

 1. Vilken dag du hade! Förstår att du var nöjd med båda utflykterna. Hoppas det snart blir fler.

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig känsla för dig att själv kunna fixa ärenden, snyggt jobbat!
  Låter som en väldigt trevlig kväll och att sova efter nått sånt kul är ibland svårt, ja inte för mig men för matte.
  Hoppas du kunde vila lite idag.

  Kramar& Nospussar

  SvaraRadera
 3. Känns i din beskrivning av dagen hur trevligt du hade! Guillou är en fantastisk författare och boken Brobyggarna är en av de bästa böcker jag läst, vilken bladvändare! Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Resten av serien är minst lika bra! Jo det var en kanondag :)

   Radera
 4. Du har ju verkligen haft en bra dag och känslan du fick då du begav dig ut på egen hand. Bra jobbat. Gillar din höstblogg färg. Snyggt! Ha en trevlig utflykt i morgon oxå. Kramizar Gunilla.

  SvaraRadera
 5. Ja, oj vilken lyckad dag :) Underbart att du åkte iväg själv och klarade dig så fint, sådant krävs mycket mod till. Och härligt att läsa att det finns folk som är så villiga att hjälpa till. Ibland känns det som att man inte vågar räkna med sånt. Att somna när man är övertrött är verkligen inte lätt, hihi.
  Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blir allt modigare! Jag var iväg idag med på egen hand!!!

   Radera
 6. Vilken härlig känsla (och lite läskig) att ge sig iväg på egen hand.Så skönt att det gick bra! Kvällen lät som en riktig toppenupplevelse! Man blir ju lätt lite övertrött när det är mycket intryck och det rör sig mycket i huvudet!Så glada för din härliga dag! Nosbuffar

  SvaraRadera
 7. Hej vännen! Vilken snygg bakgrund till bloggen.
  Kramisar

  SvaraRadera
 8. Hallå, vännen - hur mår du? Det har väl inte hänt dig något? Du har inte bloggat på en vecka snart och jag är orolig för dig... stor kram! från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

  SvaraRadera
 9. Kul att du klarade av turen ner till centrum själv , som du skirver så måste det ju kännas härligt !
  Att träffa Jan Guillou måste ju varit en höjdare , säger min matte som också gillar hans böcker.

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera