Väderprognos för 5 dagar

fredag 14 mars 2014

Katter = KATTastråf…. SUCK…

 

friday16

Den av mina tjejer som kräks oftast är Smulan. Hennes mage är känslig och vi har vant oss (lite i alla fall eftersom hon inte är sjuk, bara känslig).

Dagens KATTastråf stod Amanda för! Jag hörde oroande ljud från långt under bordet och jag såg Smulan sova i soffan, så det måste vara Amanda som ulkade. Det var OK eftersom det är fredag och maken kommer som kan krypa in under och torka efter henne.

Plötsligt hörde jag märkliga knastrande ljud, som kom från under bordet Förvånad. Vad händer??? En POOOF och allting slocknar.

Jag har ingen ström i rum och kök.

Ingen TV eller dator. Micron, kylskåpet och vattenfontänen slutar också att fungera. Strömmen i badrum och sovrum fungerar, de får ström genom en annan “propp”.

Hon hade tydligen kräks i förlängningsdosan med alla sladdar som låg under bordet. Hur f*n lyckades hon pricka den enda lediga “hålet” i kontakten???

VAD gör jag nu? Tänk, Julia. TÄNK!!! Förvirrad

Jag lyckades dra ur förlängningsdosan, som orsakade kortslutningen och satte mig ner för att fundera. Proppskåpet finns i sovrummet och har inga gammaldags proppar, utan den slår av med en liten flärp, typ en väggkontakt som man knäpper på och av en lampa. Det är bara att knäppa upp den igen, men den sitter strax under taket och jag når den inte.

Till och med maken står i sängen, för den står i vägen i vårt pytte lilla sovrum. Att jag kan stå där är uteslutet. Jag kan ju inte resa mig från golvet om jag skulle hamna där, än mindre  resa på mig och stå i sängen.

Då kom jag på att prova om jag når med min “plocka upp” grunka som är rätt lång sittande i sängen…

Jag fixade det! Jag nådde upp med min “förlängda arm”. Nu fungerar nästan allt igen. Inte de prylarna som finns kopplade i den som gick sönder, men jag klarar mig utan den externa hårddisken, skrivaren och lampan tills maken kommer och kopplar om allt till en ny kopplingsdosa.

Ett tips till er vänner, med husdjur. Klä in era förlängningsdosor på golvet i nåt som är “kräkssäker”. Man vet aldrig vad de kan ställa till med våra pälsklingar. Vi har haft katter i alla år och de har aldrig lyckats med det som Amanda gjorde idag (tack och lov)!

Ha en fortsatt fin fredag!

weekend /Julia

14 kommentarer:

 1. Bra kvinna reder sig alltid! Snyggt jobbat!
  Hänga upp den hjälper, dosorna, om man har möjligheten. En del av våra sitter med buntband i skrivbordets ben.

  SvaraRadera
 2. Förlåt att jag *fnissar* , men det var ju en bravad av Amanda att lyckas träffa det enda lediga "hålet" i förlängningsdosan :)
  Tur att du är en påhittig kvinna som kom på det där med griptången så att du fick lite ström tillbaka !

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
 3. Oj,Oj! Tänk att lyckas träffa det enda som inte ska träffas... Härligt att du löste det! Hoppas nu att ni får en mysig fredagkväll utan flera olyckor! Nosbuffar

  SvaraRadera
 4. Vad bra att det gick bra! ♥

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är husse här också och fixade resten ;-)
   Vi är glada och nöjda igen :)

   Radera
 5. So glad you got it fixed again!! Hope all are well now...this translation is for the birds...I hope I got it right! Have a very nice weekend! Hugs & Purrs

  SvaraRadera
 6. Men det har jag aldrig haft en tanke på att det skulle kunna hända! Har en hel del såna där dosor liggande...fast katterna brukar ju helst rusa till närmaste matta när det är dags! Nöden är uppfinningars moder, heter det ju, och det är verkligen sant!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bara EN matte, en liten dörrmatta på grund av rullstolen och den använder Smulan ofta
   Att nöden ÄR uppfinningarnas moder är verkligen sant.
   Du anar inte hur många ggr jag har fått höra att "så där kan man inte göra". Jodå om man stitter i rullstol ;-)

   Radera
 7. Vilken himla otur alltså! Konstigt att hon prickade just den.
  Skönt att du kunde fixa säkringen/proppen så det blev ström till det mesta i alla fall.
  Den där förlängda armen är bra säger matte som har en som står i garderoben, bra att ha om ryggen tramsar sig. Jag kanske kan låna den och själv plocka godis, hihi!

  Kramizar & Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tången är toppen, med den når man nästan så långt man vill och behöver ;-)

   Radera