Väderprognos för 5 dagar

söndag 9 mars 2014

Ännu en härlig och solig dag!

 

sol06

Vi tog en runda i byn igår eftermiddag. Det var så synd att det blåste så kallt! Jag hittade ett ställe i lä och där värmde solen jätteskönt!

Det är lika soligt och det blåser lite idag också tyvärr. Temperaturen är +11,7 grader!!! Varmast i år i skuggan! Nåja. jag ska nog inte ut mer än sitta lite i dörren när den sköna solen kommer dit medan jag vädrar. Där vet jag att det är lä om det inte blåser rakt från söder.

Gårdagens middag blev mycket gott. Maken hittade fläskstek billigt, endast 30:-/kilo, och vi späckade den med plommon, vitlök med örtkryddor och stekte den i ugnen. Jätte gott med potatismos och eget osötad äppelmos. Den fick godkänt av flickorna också. Eftersom steken var rejäl, kommer den att räcka till både lunch och middag för oss båda. (Maken får ta med sig överbliven stek!)

Jag kommer att spara min “middag” till en annan dag, då jag äter bara varm mat en gång om dagen och vi äter varm lunch idag innan maken åker.

Nån tunn kall skiva blir säkert gott på en macka till sallad också. Jag har 14-dagars sallad kvar och med en avokado blir det mumsigt!

BOK LINE 

Jag har fått boktips av Aamors gulliga matte,Tina och jag hittade dem på MTM. En spännande vampyr trilogi av Sofie Trinh Johansson, som jag inte har hört talas om tidigare.(Bilder från MTM)

halvblod vingar-av-glas leva-alska-brinna-do

Jag har laddat ner de två första böckerna, tredje delen blir klar senare i april. Jag började lyssna på första delen, Halvblod, redan igår och det var ett mycket bra tips av Tina! Tack så mycket vännen!

Del ett är 26 timmar och 20 minuter lång, så det är mycket att lyssna på. Del två är något kortare. “Bara” 19 timmar och 50 minuter. Hur lång tredje delen är vet jag inte, men förmodligen är en “tegelsten” den med. Jag har inga fritidsbekymmer kommande vecka heller Ler!

Vi önskar er alla en härligt solig Söndag!

15 /Julia

10 kommentarer:

 1. Härligt med lite värme och sol! Jag såg Tranor idag som flög över vårt hus, matte har sett dom innan men nu såg även jag dom :-)
  Matte hälsar att det var så lite så, kul att kunna dela med sig av tips på böcker. Den tredje boken är på 351 sidor men dem första är på 652 (tror hon) så även den sista blir lång, härligt. Matte har läst halva del 2 nu, ögonen stängdes för tidigt igår kväll och tur var väl det annars hade hon läst hela natten, hihi!

  Kramizar & Nospuss

  SvaraRadera
 2. Det är risken med nya spännande böcker! Sömnen blir lite lidande ;-)

  SvaraRadera
 3. Stek lät riktigt mumsigt, här blir det en gryta idag på högrev, inte så dumt det heller. Härligt med nya boktips! Visst är det härligt med lite sol, vi har legat och myst på köksbordet i solen medans matte har jobbat nästan hela helgen.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 4. Så härligt att komma ut en sväng för nu känner man ju att solen värmer! Vilken kalasmat! Nosbuffar

  SvaraRadera
 5. Nu llängtar man på allvar efter våren. Ett bakslag nu med snö och elände skulle kännas hårt.

  SvaraRadera
 6. Här sken solen också igår :)
  Min matte fyndade fläskgrytbitar för 30kr kilot och det blev Bigos av en del av det och resten fryste hon in. Bigos är en Polsk surkåls gryta som man antingen älskar eller hatar :)
  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag älskar surkål men gör det sällan, eftersom maken inte äter det.

   Radera