Väderprognos för 5 dagar

söndag 22 september 2013

Hej mulna, milda söndag!

 

Gustav söndag

Natten har varit mycket mildare än natten mellan fredag och lördag. Då hade vi bar knappa +3 grader, medan den gångna natten var det nästan +10.

Visserligen är det mulet, men det är ganska skönt ute ändå. Solen gör sina tappra försök att hitta en glugg i molntäcket, så vem vet vi kanske får se solen idag också Ler.

Som ni kanske vet sitter jag vid vårt gavelfönster, där jag kan se lite av bilvägen. Just nu på sommaren blir det väldigt lite på grund av grönskan, men en liten glimt får jag se av den i alla fall.

För nån timme sedan såg jag en ambulans i ögonvrån. Den körde uppåt stora parkeringen (och kanske vidare bort i byn). Efter ca 10 minuter körde den iväg igen. Jag vet inte vem som har blivit dålig den här gången, men det var första gången jag såg ambulansen sen förra sommaren.

Vi börjar alla bli lite äldre och kan bli oväntat dåliga. Om inte förr så lär vi få höra vem det var nästa helg.

Då är det dags för höst-städning i området. Städhelgerna, vi har två om året – vår och höst, finns det en container på stora parkeringen att slänga skräp i. Toppen om man vill bli av med skrymmande saker, typ trasiga utemöbler av plast eller annat som inte kan eldas upp på valborgsbålet eller läggas i komposten.

Vi får bara slänga “vanligt” skräp, alltså inga gamla el grunkor och sånt. Det måste till sopstationen och slängas på rätt ställe där!!! Så till exempel en trasig brödrost eller elvisp får man vackert ta med sig dit! Vår gamla brödrost har maken tagit med sig till “stan” och kastat.

Vår vardag har börjat, eftersom maken har åkt för en liten stund sedan, men veckan går nog fort.

Hoppas att ni har haft en solig söndag!

beary_happy_sunday_blue_teddy_bear /Julia

19 kommentarer:

 1. Skönt med en container där man kan lägga det skrymmande skräpet. Alla har ju inte bil, och då kan det vara krångligt att ta med sig sådant. Hoppas att er granne snart är tillbaka i sin stuga och på bättringsvägen. Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst är det bra att bli av med skrymmande skräp som inte får plats i soptunnan.
   Vi hoppas att det inte är så allvarligt. Men som sagt, jag vet ju bara att ambulansen har varit här.

   Radera
 2. De där städningarna är ju lite trevliga också. Träffa alla grannarna och sådär! Nosbuffar

  SvaraRadera
 3. Är alltid lika obehagligt när man ser ambulansen komma, alla kan ju behöva dess hjälp nån gång och det tänker man på när den kommer, säger matte.
  Hoppas det inte var nått allvarligt bara.
  Sån container har vi också 2 ggr per år men matte är så sur över tiderna den finns här, mellan 8-15 och matte börjar 7.30 och slutar 15.15. Innan har den funnits här över en hel helg men den missbrukades och andra kastade saker i den som inte bor här plus att det kastades sånt som inte fick kastas i den.

  Kramizar & Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Typiskt att de ska missbrukas.
   Det var så här med, men nu är den "öppen" från morgon till kväll under städ-helgen (den är låst andra tider) och det finns några som håller koll på vem som slänger vad i den. Trist att det ska behövas i ett sånt här litet område också. Vi borde känna varandra, med bara 90 hus i området :)

   Radera
 4. Åh vad skönt med en container att kunna slänga saker i! Matte vet hur det är att inte ha bil och hur besvärligt det blir att bli av med skrymmande saker annars.
  Hoppas ni får fint väder på städdagen
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 5. Jo, soligt har det varit nästan hela dagen. Men det kom lite regn på eftermiddagen lagom tills husse skulle rasta gräsklipparen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hade ett riktigt skyfall i ca 5 minuter då det kom MYCKET vatten uppifrån vid 16-tiden!!!

   Radera
 6. Så bra att ni får dit en Container då och då , för diverse skit har man ju alltid att slänga :)
  Här nere skiner solen från en klarblå himmel idag och det är riktigt gott väder !
  Trevlig måndag på er tjejer !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är jätteskönt att kunna kasta lite större saker där.

   Radera
 7. Det är riktigt stränga regler för vad man får kasta i en "vanlig" skräpcontainer. Slänger man er nån el-sak i en sån kostar det visst ett par tusenlappar extra - per sak!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med lite sunt förnuft vet man vad man får och inte får :)

   Radera
 8. Toppen med containern, ibland behöver man rensa ut saker och slänga.
  Hoppas grannen som åkte ambulans inte var allt för allvarligt sjuk. Håller tummarna!

  Kram Heidi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är skönt att kunna slänga lite större saker ibland. Jag vet inte vem som blev sjuk... Kanske vi får veta det kommande helg.

   Radera