Väderprognos för 5 dagar

måndag 2 september 2013

Dagen började som MÅNDAG!

 

3monday47

Det vill säga kyligt (11 grader), grått, blåsigt och med  ösregn. Nu på eftermiddan har det blivit lite varmare (16,8 grader) och solen skiner till och med!!! Härligt!

Vi fick läsa på fejjan idag att Klosterkatternas Matte och Gammelmatte har råkat ut för en trafikolycka igår, söndag. De blev påkörda bakifrån.

Så här skrev Kicki på fejjan igår, när hon visade några bilder efter olyckan:

Min bil efter krocken - jag hade börjat sakta in från 80 km/h för att undvika folk på vägen efter en dikeskörd bil då vi blev påkörda bakifrån. Ni skall veta att vår bil är byggd i "pansarplåt" (en special edition)... smällen var alltså rejäl.”

1234147_10201855507406345_321965349_n

Hoppas att de mår bra idag, dagen “efter”. De var väl chockade igår och kanske inte hunnit känna efter.

Vi läste att de har fått jättebra vård efter olyckan på Karlskoga sjukhus och vi såg bilderna på den totalt demolerade bilen. Vilken tur att de inte skadades värre än de blev.

Ta det varligt Kicki och Gitte! Vi har tankarna hos Rött hjärta er Rött hjärta!

Vi har fortsatt med att göra “ingenting speciellt” idag också. Det vill säga jag läser och tjejerna njuter av lite solsken i soffan.

Vi önskar er alla en fortsatt trevlig måndag!

happy_monday_im_trying_to_be_positive /Julia

12 kommentarer:

 1. Samma väder här hos oss. Nu ikväll är det fint och det är ju härligt!
  Fy vad hemskt att bli påkörd så och tur att det inte blev nått allvarligt fel på dom även om det säkert känns mer i kroppen idag, hoppas också att inget annat stöter till.

  Kramizar & Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Synd att bilen bakom inte saktade farten också :(
   De är nog rätt så blåslagna, stackarna.
   Det värsta är att Gammelmatte fick en stroke förra veckan, visserligen mycket lindrigare är den jag fick, men hennes påverkade talet bland annat. Skönt att hon inte fick en till av stressen.

   Radera
 2. Här har vi haft solsken, skyfall och hagel om vart annat idag.
  Fy vad otäck bilolycka, det kunde ha gått riktigt illa. Hoppas de klarar sig från krämpor, tyvärr kan sånt dyka upp ganska långt efteråt vid påkörning bakifrån, speciellt i nacken.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kan bara håla tummarna att det inte dyker upp nåt mer, men precis som du säger, nåt kan dyka upp lång efter olyckan.

   Radera
 3. Kära vänner, det är klart att ni får använda bilden! Vi vill gärna påminna våra medtrafikanter på vägarna hur viktigt det är att alltid hålla avståndet och vara uppmärksam så att man kan stanna i tid om man möter ett hinder. Nu hade vi änglavakt, både mamma och jag - vi är omtumlade, lite chockade ännu samt ordentligt rådbråkade och blåslagna, men än så länge har inget värre dykt upp. Att så abrupt bli av med sin bil (för den skrotas ju nu) kändes otäckt... man har ju byggt upp ett slags relation till den, och så här i glesbygd är man beroende av sin bil. Fast det vi känner mest är lättnad över att ha klarat oss så bra, och att inte hunden var med i bilen!

  Kram och nospussar från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna (förare av den bil ni har på bild idag).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi håller tummarnaatt ni får tag på en trevlig bil som ersättning.
   Jag minns vilken frihet en egen bil innebär!

   Radera
 4. Samma lika väder här nere också idag :)
  Kicki O Gitte hade verkligen Änglavakt i den där smällen !
  Åh som Kicki skrev på bloggen så var det ju tur att Belle inte var med i bilen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst hade de änglavakt och tur att Belle inte var med i bilen!

   Radera
 5. Vi läste oxå om denna hemska bilolycka på FB och deras blogg :( Tur att dom inte blev mer skadade än dom blev. Hemska tanke. Undrar vad dom som körde på dom bakifrån tänkte, eftersom dom inget märkte att bilen framför saktade ner hastigheten. Man måste ju ha koll på trafiken framför, vad som händer. Jag har inget körkort, men jag förstår ändå, att man ska ha koll frammåt oxå. Många verkar inte ha det har vi sett, när vi varit ute och kört. Min sambo har ju körkort. Inte klokt hur en del kör :(

  Tass och kram

  SvaraRadera
 6. I hope your human is o.k. !
  Her car looks shocking !!!!
  Paw crossed & purrs for you
  Cuddle
  Xox

  SvaraRadera