Väderprognos för 5 dagar

onsdag 21 december 2016

KATTaståfer...I fredags morse fick jag halva lådfronten i mitt "monsterskåp" i handen. De lossnade helt enkelt. SUCK... 


Tjusigt eller hur? Jag visade den för bästaste A från hemtjänsten och hon lovade att fixa den. Jag gav henne en slant till trälim...

På söndagseftermiddan lossnade skruvarna på min förhöjda toasits... Att gå på toa blev plötsligt livsfarlig, då den inte satt fast och jag behöver ju armstöden till hjälp när jag ska sätta mig eller resa på mig. 
Genast kl 08:00 måndag morgon ringde jag arbetsterapeuten och hon kom ut till mig med nya skruvar  redan samma förmiddag + att min rullstol ska bytas i januari. Jag sitter inte bra i denna modell, det såg hon genast.

På eftermiddan kom gulliga A beväpnad med trälim, som hon hade hemma, och hon limmade på fronten ordentlig åt mig. Vi fick trixa lite innan hon fick ut lådan helt, men väl på golvet var det rätt så enkelt, när vi kom på hur vi skulle göra (passa in lådbotten ordentligt i skåran).


Att lådan blev städad på kuppen är ju  bara ett plus! Nu har den fått torka till några dagar och fungerar utmärkt igen. Jag är inte våldsam med mina saker. "Vi" borde nog ha limmat den från början. Nu när jag vet att detta kan hända är jag ännu mer försiktig med de två övriga under den.
Så käraste vännen P med den stora verktygslådan slipper rycka ut denna gången 😉!


Amanda tar allt med ro, som vanligt! Hon sov igenom bankande med mera, som lät, hon älskar verkligen sin transportväska!

Jag har också beställt mat, sand och en ny sandlåda till Sötaste Fröken idag. Jag grävde rätt långt ner i den sista sandpåsen och hennes snart 10 år gamla hörn sandlåda har spruckit lite i ena hörnan för att inte tala om att två av de tre lås"haspen" hade lossnat för flera år sedan, så den behöver verkligen bytas ut. Lika bra att beställa allt på en gång.
Denna gång får hon en vanlig stor sandlåda med tak och lucka. Jag hittade en smart variant i vår vanliga nätbutik. Jag köpte en liten matta att ha framför luckan så eventuell sand på tassarna stannar där, jag lär väl märka om det hjälper. Självklart blev det lite leksaker också. Dem får vi gratis. Jag löste in lite premier från tidigare köp.
Paketen kommer i mellandagarna och sanden räcker gott till dess. Skönt att få hem alltsammans på en gång. Min postombud är gullig och bär in allt, hoppas att hen gör det denna gången med!

Ha en fortsatt trevlig onsdag!


 /Julia

10 kommentarer:

 1. Aj då inget kul att få halva lådan i handen men tur att det löste sig med trälim. Kramisar o nosgos

  SvaraRadera
 2. Vad skönt att det löste sig med både lådan och toan! Skönt även med ny toalåda till fröken, de brukar vara så mycket mer lättstadade när de är nya och repfria i botten och nya leksaker är alltid skojsigt!
  Matte hälsar att hon har börjat handla mycket av sin mat på mat.se och är jättenöjd med dem. Kanske kan vara något för dig? De har bra priser och man får allt hemkört till dörren. Det är bra datum på allt och frysvarorna har inte en antydan till att börja tina. Matte har en rabattkod på 170:- om du är intresserad av att prova.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 3. Vilken tur i oturen att inte hela lådfronten bara ramlade ner i din famn utan att det "bara" var kanten som lossnade. Skönt i alla fall att få det fixat. Som matte säger, en sak kommer sällan ensam. Skönt att även fått skruvarna fixade så toabesöken går som som de ska :)
  Amanda kommer nog bli riktigt glad för sina grejer som hon får och att få gå på en helt ny toa, oj så lyxigt det ska bli för henne :)
  Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har redan fått mail om att Amandas alla saker är skickade, men jag väntar dem inte före mellandagarna ändå. Posten har nog fullt upp med alla Julklappar ;-)

   Radera
 4. Vilken tur att du fick toan fixad med en gång för det är väldigt viktigt att den funkar som den ska, farligt för dig annars.
  Ja man måste nog limma om det vara är träpluggar och inte vanliga skruvar som håller det på plats. Trä krymper och sväller beroende på värme, fuktighet mm mm. Hoppas nu att de andra inte pajar på samma vis.
  Alltid kul med leksaker ;-)
  Ser mysig ut söta frökens "sovväska".

  Kramar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den var livsfarlig, jag ville inte ramla på grund av en trasig toasits.
   Det var nog därför hon kom så snabbt :)
   Det är jättemysigt i den väskan!!!

   Radera
 5. Oj, oj! Fint att det gick att fixa lådan så smidigt! Värre med toasitsen men skönt att det ordnade sig så fort! Tror Amanda blir nöjd med sin nya låda när den kommer.. Ta tass om er

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu fungerar allt igen :) Jag hoppas att hon blir nöj, den här är ju fyrkantig och modell för stora 🐱😻🐱. Hon är LITEN!!!

   Radera