Väderprognos för 5 dagar

tisdag 2 augusti 2016

Jodå, det blev krusbärssylt!


Jag har kokat sylten äntligen. Jag vaknade jättetidigt igår och när jag inte kunde somna om, var det lika bra att förvandla krusbären till sylt!


Det blev fyra burkar och lite till med sylt. Jag har varit rätt så snål med sockret och fick en jättegod syrlig sylt till bland annat mina pannkakor.
Till vänster i bild kan ni se min kökspresent till mig själv. En sprillans ny matberedare men många kuliga finesser. Jag kan till exempel reglera tjockleken på det jag skivar utifrån, utan att behöva byta eller vända skärskiva, som man får med andra maskiner. Oftast är det bara två storlekar på skivorna, men jag har sex att välja mellan. Toppen. Det finn massor med tillbehör till den också. olika riv skivor och knivar till olika arbeten. Bra är också den lilla skålen in i den stora om man inte har så mycket att "laga". Jag har använt den flitigt sen den kom i huset. Oftast är den lilla skålen som jag använder. Jag är ju ensam och behöver inte så mycket åt gången.

Idag åt jag de sista resterna av min goda köttfärssås. Den var lika god som innan jag frös in den.


Jag provade en ny pastasort, men vanlig spagetti är godare än dessa "Radiatori" från Zeta. Trots att jag saltade vattnet ordentligt smakade dom inte så gott, som jag hade väntat mig. Det är som om de hade glömt salt i själva degen, när dessa tillverkades. Jag lär inte köpa Zetas pasta någon mer gång. De vanliga "Barilla" och ICAs egna sorter smakar mycket bättre!

Ha en fortsatt trevlig tisdag!

 /Julia

12 kommentarer:

  1. Vilken fin matberedare och det var verkligen smart att man kan ändra tjokleken på skivorna! Min gamla har bara 2 lägen och det är ofta det är för tunt eller för tjockt mot det man vill ha. Samma sak när man skall riva något. Vad är det för märke på din?
    Gott med sylt med mindre socker! De flesta man köper är alldeles för söta i min smak.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är en KitchenAid och finns på tretti.se till ett bra pris och ger Södertälje Katthem en slant genom Sponsorhuset (du handlar väl gemon dem när det är aktuellt 🐱).
      http://www.tretti.se/hushallsapparater/matberedare_och_assistenter/koksmaskiner/kitchenaid-1335eer
      Det är på grund av att jag tycker nästan allt köpt är för sött.

      Radera
  2. Krusbärssylt har jag aldrig smakat. Måste testa nån gång. Det lät ju gott till pannkakor. Wow vilken bra hushållsnaskin du köpt.Lycka till i din nya matvrå. Far på jobbet nu med buss och solen börjar kika fram så blir en härlig dag igen.Kramizar till Amanda och dig, Gunilla.

    SvaraRadera
  3. Å, krusbärssylt som är så gott! Undrar om jag ska be Daniel att få plantera några krusbärsbuskar i hans trädgård... :-)

    SvaraRadera
  4. Vad bra att du hittat en hushållsmaskin du är nöjd med. Förstår också att det nya köket inspirerar dig till att göra mer grejer. Sylten är väl bara början?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nåja, jag kokade min egen aprikosmarmelad, lingonsylt och annat åt oss i alla år, men det ÄR det roligare nu i mitt nya kök 🐱

      Radera
  5. Det är bra med riv/skär/hack maskin för det är inte alltid så lätt att jobba med ett rivjärn och för din del är det ju helt perfekt och snygg är den också :-)
    Matte föredrar också vanlig spagetti för hon tycker att många av de andra sorterna blir för "stora" i munnen, mycket "deg". Jag gillar också spagetti, ibland i alla fall.

    Kramar & Nospussar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ar mest smaken jag blev besviken på. Spagetti ÄR nog bäst.
      Jag är jättenöjd med min matberedare, den är värd varenda krona. Det finns så många fiffiga tillbehör till den. Den klarar vanlig deg till och med 🐱

      Radera
  6. Så gott med hemmagjort :) Matte har gjort det vid enstaka tillfällen, men egentligen alldeles för sällan. Däremot bakade hon blåbärsbullar igår som tydligen blev väldigt goda. Jag äter hellre blåbären precis som de är om jag får välja :)
    Nospussar till er.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blåbär är också gott.
      Speciellt blandat med hallon = Drottningsylt. MUMS!!!

      Radera