Väderprognos för 5 dagar

lördag 2 juli 2016

Bildkavalkad, ett nytt kök blir till!


Idag blev det äntligen av!!!


Ut med det gamla köket för att göra plats för den nya.
Gulliga C och G kom tidigt på morgonen och satte igång genast de kom!


Här bär det ut den drygt 25 år gamla trinetten!


Att det inte går att städa under något som sitter fast i vatten och avloppsledningar syns tydligt. Det var mycket som hade samlats under nästan 26 år.Snygga skivor under skåpen, som ger en osynlig plats för vattenledningarna och stöd överskåpen. Den gamla lampan dinglar i vattenledningen för att vara ur vägen!


Överskåpen på plats och turen har kommit till de nedre skåpen, diskbänken, fläkten över spisen och min nya spis.Sedan är det L's tur att sätta upp belysningen.


Jag undrar stilla, vad arbetsmiljöverket skulle säga om L's arbetsställning... 
ICKE GODKÄND troligen.

Just den lampan jäklades med dem alla tre. De fibblade långa stunder i tur och ordning, men gick bet på den. C hade ett jättebra förslag om hur den kunde fixas, men det får vänta till imorgon.

Jag är så glad och tacksam för allt de gjorde och jättesnabbt gick det dessutom. De stötte på patrull med spisen också. Det var rätt spis men fel variant av den, så L fick dra en ny ledning från "proppskåpet" till den för att ugnen också skulle fungera. Det var inte så enkelt som att sticka änden i uttaget, men den fungerar utmärkt. Det blir kanske en kaka till imorgon, vem vet.
Amanda har fått sitta instängd i sovrummet och rastgården, medan grabbarna höll på att jobba. Hon var jättesur och är sådär måttligt intresserad av mattes nya lycka...

Tack snälla C, G och L för hjälpen!!!

 /Julia6 kommentarer:

 1. Wow vad snyggt det blev, vilken skillnad!
  Nja just den arbetsställningen kanske inte är den bästa men det är nog lättast att skruva fast den när man står så, annars måste han ju böja framåt och sen vrida och det är inte bättre, hihi!
  Söta fröken blir nog snart imponerad av köket, hihi!

  Kramar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, skillnaden är enorm!
   Det är duktigt av L att kunna vika kroppen åt "fel håll" och klara jobbet galant.
   Hon har inte tid... hon sooover...

   Radera
 2. Underbart att få den hjälpen, och så fint det blev :) Nu ska det väl bli roligt att få laga lite mat och testa nya köket :D
  Nospussar och tassklappar

  SvaraRadera
 3. Hej vännen! Vad fint ditt nya kök blev :-) kramisar

  SvaraRadera