Väderprognos för 5 dagar

onsdag 18 maj 2016

Idag kom den!


Käraste Per hjälpte mig att köpa en gräsklippare och idag kom den. Det tog tre mobilsamtal innan leverantören hittade i området. Tack Vännen för hjälpen! Hoppas att min "Hustomte" hör av sig och blir nöjd med den när han klipper gräsmattan första gången med den. Det är verkligen hög tid för en klippning nu.


Den får bo i kartongen på verandan så länge. Jag vill inte ta in den i mitt lilla hus, det är trångt nog som det är.

Skönt att solen har kommit tillbaka, men det är mycket svalare än förra veckan. Regnet var bra. Pollenhalten har sjunkit och jag besväras inte lika mycket. Snart ska väl det värsta vara över också.

Amanda är ute och njuter av solen och när hon kommer in luktar hon sommar och är alldeles solvarm i pälsen. Jag har dörren öppen en stund, men är lite rädd för att getingar ska hitta in. Jag har hittat två stycken på lika många dagar för lite sen. De var jättestora, mycket större än de brukar vara. Jag undrade nästan om de var drottningar på "rymmen". De brukar väl vara större än de vanliga, eller?
Ja, jag vet inte och inte vill jag ha nån getingbo i närheten heller..

Ha en fortsatt trevlig och solig onsdag!

 /Julia

11 kommentarer:

 1. Skönt när saker kommer på sin plats. Skönt med lite värme igen och att pollenhallen gick ner. Det är så härligt när solen värmer i pälsen! Nosbuffar

  SvaraRadera
 2. Då får vi hoppas att du snart får en ny och finklippt gräsmatta :) Tror bestämt att han blir väldigt nöjd med en ny gräsklippare :D
  Nej, getingar vill man inte ha inne eller i närheten. Vi bor på fjärde våningen och någonstans med husfasaden finns det nog ett getingbo för det är andra året nu som de flyger runt omkring vår balkong. Usch och fy.
  Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ännu värre om man är allergisk mot dem, som jag är 🐾🐾🐾

   Radera
 3. Blir säkert hur bra som helst med den nya "geten", din hustomte kommer nog bli nöjd.
  Usch, getingar vill man inte ha in och visst är drottningarna större och brukar reka innan de bygger, matte har för sig det i alla fall.

  Kramar & Nospussar

  SvaraRadera
 4. Så kul med en sprillans ny gräsklippare, den är säkert väldigt effektiv! Och förhoppningsvis problemfri ett bra tag framöver!
  Jo, nog är drottningarna större, kan gott tänka mig att det är såna du haft där på jakt efter lämplig bostad!

  SvaraRadera
 5. Trevligt med ny klippare för din hustomte, han kommer att klippa i ett huj så sätt på tebryggan. Nej fy för getingar och humlor. Jag hörde göken igår morse förresten. Alltid kul att få hära så här års även om han är en fuling för andra fåglar.Må så gott nu och lite nosbuffar till Amanda. / Kramiz Gunilla. Gick ett nytt sött namn av en liten kille på förskolan Ninni.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ka och lillr Emil också. Hans familj vill ha kontakten kvar nu sen jag slutade och det ska dom få. De tyckte det var så synd.

   Radera