Väderprognos för 5 dagar

onsdag 4 maj 2016

Sommar redan???


Det är inte klokt hur snabbt vädret vänder. I förra veckan hade vi sol, regn, snöfall och hagelskurar i stort sett på samma gång. Verkligen aprilväder. Nu har det blivit maj och solen skiner som om den har vunnit på lotteri och temperaturen är runt 18-20 grader.

Härligt Det är skönt att ha öppet mor verandan, men jag saknar mina mygg-gardiner för ytterdörren! De små flygande krypen har ju också vaknat. Mygg och annat otyg. Bläää!!! De gamla är för smala för min bräddade ytterdörr. Jag måste hitta några nya.
Våren är en besvärlig tid för allergiker. Jag nyser av björkpollen och får jättestora bulor av de första myggbetten... De kliar inte genast, utan efter nån dag och då kliar det desto mer! Medel mot myggen kommer att inhandlas snarast.

Annars gör vi inte mycket. Jag har kikat på de sex (ny?) inspelade avsnitten av Maria Langs deckare och sedan har jag fortsatt att lyssna på dem jag har. Lite av en nostalgitripp. Det är ju så idylliska mot dagens mordhistorier.
Amanda kommer för att busa med nåt som hon vill leka med. Jag har beställt nya små möss till henne, som hon älskar, samtidigt med nya filter till hennes vattenfontän. De lär dyka upp nästa vecka. Tills dess får vi leka med de gamla, tilltufsade och svanslösa!

Soliga hälsningar!
 /Julia

16 kommentarer:

 1. Hej vännen! Här i Skåne så är det varmt o skönt jag har varit ute o gått långa promenader i solen. Jo jag känner igen det med pollen jag nyser o ögonen rinner på mig jättemycket så jag har inhandlat medicin redan. Kram o nosgos till dig o Amanda

  SvaraRadera
 2. Då önskar jag dig en så myggfri men ändå solig och varm helg som möjligt! Om det går att kombinera? ;-)

  SvaraRadera
 3. Det är verkligen stor skillnad på vädret denna vecka mot förra. Vi har också haft jättefint väder och varit ute mycket, altandörren står öppen så vi kan springa ut och in som vi vill.
  De där små otäckingarna vill man helst hålla ute. Matte får också stora kliande bulor av mygg men oftast om de sticker över hennes leder.

  Kramar & Nospussar

  SvaraRadera
 4. Visst är det där vädret en märklig historia. Härligt med värme och ljus tycker vi. Gos och bus är ju alltid rätt! Nosbuffar

  SvaraRadera
 5. Vi har varit på långa promenader genom skogen som jag aldrig gått tidigare. Kom ut på andra sidan byn. Hittade vitsippor på en backe, det såg så vackert ut. Vidare under promenaden såg jag att bävrarna varit framme och stökat på, så får väl ge mig ut på safari nån morgon.Hihi. Skulle varit kul att se en fast det är nog en dröm det.
  Ko vädret svänger här också. Soligt och omkring 15-20 grader. Fast jag såg att det fortfarande fanns snö i Åsbacken nere i stan.
  Gökotta idag såg jag, har aldrig varit på något sådant.
  Må så gott och busa på med Amanda och gamlingarna/ de nya blir ännu bättre att jaga då de dyker upp.
  Kramizar från oss alla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas att du får se nån bäver! De är så fina!

   🐈❤🐱

   Radera
 6. Ja vädret är verkligen underbart :-) Är också pollenallergiker men lyckas hålla det i schack med tabletter, ögondroppar och nässpray.

  Kul med nya leksaker till Amanda :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får väl se... De måste ju tufsas till lite, så det blir lite "mindre nya" ^_~

   Radera
 7. Ja det känns inte klokt hur fort vår, eller sommaren kom. Med dessa temperaturer så känns det som att det liksom blev sommar efter vinter, ingen vår däremellan.
  Nya myggnät låter som en bra idé, sådana vill man inte få in hemma hos sig surrandes och sugandes blod när man sover som bäst.
  Nospussar

  SvaraRadera
 8. Underbart att äntligen kunna vara utan strumpor och skor, nåja i alla fall utan strumpor. Vet du, jag får också bulor av myggen men det kliar mindre och blir inte så hemska när jag tar nån antihistamin tablett, så där receptfri. Bäst att sätt i myggnät här med, hittade en humla inne som Maja jagade idag. Kramar och klappar till er!

  SvaraRadera